Uludağ Üniversitesi doktora burslarında Türkiye birincisi

 

YÖK tarafından başlatılan 100/2000 projesinden en çok yararlanan eğitim kurumlarından birisi Uludağ Üniversitesi oldu. Toplam 92 bursiyer öğrencisi bulunan Uludağ Üniversitesi’nde doktora yapmaya hak kazanan öğrenciler aylık 2000 TL maaş alabiliyor.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, YÖK bursu alan 92 doktora öğrencisi ve danışman akademisyenleri ile bir araya geldi. Uludağ Üniversitesi’nin YÖK tarafından belirlenen 15 araştırma üniversitesi arasına alındığını hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, üniversite olarak bu kapsamda doktora ve yüksek lisans öğrenci sayılarını arttırmak istediklerini kaydetti. 100/2000 projesi için YÖK tarafından verilen burslu doktora öğrencileri kontenjanından en çok faydalanan üniversitelerden birisi olduklarının altını çizen Prof. Dr. Aslı Hockenberger;

“Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için üniversitelere düşen 2 farklı görev var. Birincisi bilginin kolayca transferinin sağlanabileceği bir ekosistem oluşturmak, ikincisi de insan kaynağı yetiştirmektir. Pek çok alanda yeterli insan kaynağımız yok. Aslında biraz geriye düşmemizin en önemli nedenlerinden birisi de bu alanda yaşadığımız sıkıntıdır. YÖK tarafından başlatılan 100/2000 projesi de bu sorunların çözümüne yönelik önemli bir hamledir. Burada amaç 100 disiplinde 2000 doktoralı insan kaynağı yetiştirmektir. Yeni gelen açıklamaya göre bu sayı arttı. Bizler de Uludağ Üniversitesi olarak yaptığımız girişimler ve başvurular sayesinde bu projeden en fazla yararlanan iki üniversiteden birisi olduk” diye konuştu.

Konuşmasında burs alan öğrencilere detaylı bir sunum gerçekleştiren Aslı Hockenberger, son kısımda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Oca-2018]

Haber Görüntüleme : 3.246 - 0