Uludağ Üniversitesi’nin mezun sayısı 200 bine ulaştı

 

                                                              

Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 2017-2018 güz yarıyılı dönemi diploma töreninde öğrenciler diplomalarına kavuşmaya devam ediyor. Kurulduğu günden buyana yaklaşık 200 bin mezun veren Uludağ Üniversitesi’nden 2017-2018 güz döneminde de 968 öğrenci diploma alma başarısı gösterdi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle ara dönemde mezun olan öğrencilere diplomaları veriliyor. Törenlerde lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktoradan mezun olan öğrenciler mezun olur olmaz gerçek diplomalarını alabiliyor. İki gün boyunca sürecek törenlerin ilk gününde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitede 44 bine yakın lisans, 21 bin ön lisans ve 9 bin de yüksek lisans ve doktora öğrencisinin bulunduğunu açıkladı. Güz dönemi diploma törenlerinde toplam 968 öğrencinin diploma alacağı bilgisini veren Rektör Yusuf Ulcay, bugüne kadar toplamda yaklaşık 200 bin öğrencinin üniversiteden mezun edildiğini kaydetti.

ÖNCELİĞİMİZ İDEALİST İNSAN YETİŞTİRMEK

Ülkelerin kalkınmasında üniversitelerin ve bilim insanlarının ortaya koyduğu çalışmaların rolünün çok büyük olduğuna işaret eden Yusuf Ulcay, “Biz de bu vizyonla Uludağ Üniversitesi'ne bilimin ekonomik değere ve toplumsal faydaya dönüştüğü, hem Ar-Ge yapan hem proje üreten, sanayi ile işbirlikleri kuran '3. Nesil Üniversite' hedefiyle önemli reform ve yatırımları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin dünya arenasında aktör kimliğini güçlendirebilmesi eğitim kalitesini arttırması ve insan kaynağının niteliğini arttırması ile mümkündür. Daha güçlü bir Türkiye için; eğitimin niceliğini ve niteliğini arttırırken, alanında uzman, donanımlı ve milletinin menfaatlerini her şeyin üstünde tutan idealist insanlar yetiştirmek öncelikli görevimizdir” diye konuştu.

REKTÖR’DEN AFRİN’DEKİ ASKERLERE BAŞARI DİLEĞİ

Konuşmasında sınır ötesinde devam eden Afrin operasyonuna da değinen Rektör Ulcay; “Uluslararası politik hesaplarla beslenen terör örgütleri bölgemizin ve ülkemizin huzurunu hedef alırken, Türkiye’miz de gereken duruşunu milli birlik içerisinde göstermektedir. Fırat Kalkanı’nın ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hem sınır güvenliğimizi sağlamak, hem de komşu ülkeler için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için tarihi bir operasyona başladı. Milli güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerini bölgeden temizleyerek huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla Afrin’de düzenlenen sınır ötesi harekâtta görev alan kahraman Mehmetçiklerimizi Yüce Allah korusun ve muzaffer eylesin” dedi.

Törende diplomalarını alan öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Oca-2018]

Haber Görüntüleme : 6.486 - 0