Uludağ Üniversitesi Avrupa’nın zirvesinde

 

Uludağ Üniversitesi sporcuları, 2017 yılında Avrupa’da düzenlenen şampiyonalara damgasını vurdu. Takım halinde ve bireysel olarak tüm üniversiteleri geride bırakmayı başaran Uludağ Üniversitesi, Avrupa’nın en başarılı üniversitesi oldu.

Uludağ Üniversitesi, Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) verilerine göre 2017 yılında takım sporları ve bireysel sporlar sırlamasında 5 altın 1 gümüş 8 bronz toplamda 14 madalya ile Avrupa’da 150 üniversite arasında en başarılı üniversite oldu.

Uludağ Üniversitesi, önceki yıl düzenlenen Avrupa Üniversitelerarası Şampiyonası’nda katıldığı tüm branşlarda önemli başarılar elde etti. Badminton Takımı ile Avrupa’nın son 3 yılına damga vuran Uludağ Üniversitesi, Karate branşında ilk madalyasını da 2017 yılında kazanmayı başardı. Avrupa’da düzenlenen üniversitelerarası spor müsabakalarında dağıtılan madalyaların yüzde 40’ını toplayan Uludağ Üniversitesi, Türkiye’deki spor takımları arasında da aldığı başarılı dereceler sayesinde geçtiğimiz yılın en üst sırasında yer aldı. Tekvando da hiç fire vermeyen Uludağ Üniversitesi’nin Judo takımı da turnuvalardan boş dönmedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Oca-2018]

Haber Görüntüleme : 3.082 - 0