Sürekli Eğitim Merkezi Protokolü imzalandı

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 15 araştırma üniversitesi arasında sürekli eğitim merkezlerine ilişkin protokol imzalandı. Uludağ Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Bakan Dr. Faruk Özlü ile birlikte hazırlanan protokole imza attı.

Bakanlık binasındaki imza törenine 15 araştırma üniversitenin temsilcileri katıldı. Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, söz konusu iş birliğinin temel amacının yüksek teknolojili ürünler geliştirmek adına insan kaynağı yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Özlü, bu ve benzer protokollerin, Türk sanayisini geleceğe taşıyacak adımlardan olacağını söyledi. Bakanlık olarak bugüne kadar üniversitelerle birçok ortak projeye imza attıklarını anlatan Özlü, "Bugün de sürekli eğitim merkezlerimizi daha da işlevsel hale getirmek için yeni bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu doğrultuda katma değeri yüksek ürünlerin tasarımında ve teknolojisinin geliştirilmesinde görev alacak iş gücünün niteliklerini artıracağız." dedi. Projeyi oluştururken Bakanlık tarafından Ar-Ge ve tasarım merkezi olarak ilan edilen ve teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların ihtiyaçlarını belirlediklerini dile getiren Özlü, bu firmalara istihdam ettikleri personelin ne tür eğitimlere ihtiyaç duyduklarını sorduklarını belirtti. Özlü, firmalardan gelen cevaplar doğrultusunda proje yönetimi, Ar-Ge, teknoloji ve inovasyon yönetimi, bilgi teknolojileri yönetimi başlıkları altında eğitim desteği sağlamaya karar verdiklerini anlattı.

İlk etapta 10 araştırma üniversitesi ve 5 aday üniversite bünyesindeki sürekli eğitim merkezlerinde eğitim vereceklerini bildiren Özlü, "Bu eğitim programı, önümüzdeki günlerde daha da yaygın hale gelecek." ifadesini kullandı.

SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ ARACILIĞIYLA AR-GE PERSONELİ YETİŞTİRİLECEK

Protokolün taraflarından birisi olan Uludağ Üniversitesi’nden konuyla ilgili açıklama geldi. İmzalanan protokol çerçevesinde hemen çalışmalara başladıklarını söyleyen Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, böyle bir çalışmanın içerisinden yer almaktan onur duyduklarını kaydetti. Bakanlığın bu konuda ciddi bir atılım gerçekleştirmiş olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Mehmet Yüce; “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, özellikle ileri teknoloji alanında çalışan firmalarla üniversiteleri bir araya getirerek işbirliği yapmalarını temin etmek istiyor. Üniversite olarak Sürekli Eğitim Merkezi aracılığıyla ilgili sektörlere Ar-Ge elemanı yetiştirilmesi konusunda yardımcı olacağız. Bakanlığımız bu alanda hangi eğitimlerin nasıl verileceğini bizlere aktaracak. Bizler de ardından Sürekli Eğitim Merkezimiz aracılığıyla Ar-Ge personeli yetiştirme eğitimlerimize start vereceğiz. Bunun yanı sıra Teknoloji Yönetimi, Proje Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri Yönetimi konularında da ilgili firmalarımıza yardımcı olacağız” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Oca-2018]

Haber Görüntüleme : 2.926 - 0