Özel hastanelerden geleceğin doktorlarına burs desteği

 

                                                               

Uludağ Üniversite ile Medicana Sağlık Grubu ve Ceylan International Hospital hastaneleri arasında imzalanan protokol sayesinde 2018-2019 yılında Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni tercih edecek en yüksek puanlı 5’er öğrenci aylık 500 TL burs almaya hak kazanacak. Öğrenciler burslarını mezun olana kadar alabilecek.

Üniversite yönetiminin başarılı öğrencileri Uludağ Üniversitesi’ne çekebilmek adına başlattıkları burs kampanyası 2018 yılında da hız kesmiyor. Üçüncü yılına giren kampanya sayesinde Uludağ Üniversitesi’ndeki birçok fakülte, meslek yüksekokulu ve bölüme kayıt yaptıran yüksek puanlı öğrenciler burs alabiliyor. Kampanyanın son destekçileri Medicana Sağlık Grubu ve Ceylan International Hospital oldu. İmzalanan protokoller ile UÜ Tıp Fakültesini ve Sağlık Hizmetleri Fakültesi’ni 2018-2019 döneminde tercih eden ve yerleşen en yüksek puanlı 5’er öğrenciye mezun oluncaya kadar her yıl 9 ay boyunca aylık 500 TL’lik burs verecek. Protokole göre ilk senenin sonunda en yüksek not ortalamasını yakalayan 3 öğrenciye de aylık 750 TL başarı bursu verilecek.

Düzenlenen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Necip Kozalı, Ceylan International Hospital Kurucusu Uzm. Dr. Mustafa Erdem Ceylan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Tunca, rektör yardımcıları, üniversite ve hastane yöneticileri katıldı.

ARAŞTIRMA ALANINDA BİLİMSEL İŞBİRLİĞİ TALEBİ

Uludağ Üniversitesi’nin tüm fakülte ve meslek yüksekokulu programları için etkili bir burs kampanyası yürüttüklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kendilerine destek olan firmalar ve kurumlarla aynı zamanda bilimsel işbirliğine gittiklerini vurguladı. üniversitelerin eğitim, uygulama ve araştırma fonksiyonları bulunduğunu belirten Rektör Yusuf Ulcay; “Bugüne kadar araştırma kısmında biraz eksik kalmışız. Bizim dönemimizde ise bu konuya özel olarak eğiliyoruz. Son 3 yıl içinde yaptığımız çalışmalar sayesinde Türkiye’deki 15 araştırma üniversitesi arasına girdik. Burs protokolü yaptığımız tüm kurum ve kuruluşlar ile de araştırma ve bilimsel işbirliği içerisinde hareket ediyoruz. Çünkü bir takım şeyleri kendimiz geliştirmediğimiz sürece, dışarıdan transfer veya satın alma yoluna gidiyoruz. Aslında araştırma maliyetli gibi görünse de kendi kontrolümüzde yapılan her şey, kendi öz malımız oluyor. ötekilerini kullanmak ve öğrenmek için daha fazla zaman harcıyoruz. Özellikle tıp alanında bu işi kendimiz üretmiyorsak, yurtdışına gidip öğrenmek zorunda kalıyoruz. Araştırma konusu bu kapsamda her şeyden daha fazla önem taşıyor” dedi.

GELECEĞİN SAĞLIKÇILARINA HASTANELERDEN BURS DESTEĞİ

Ceylan International Hospital Kurucusu Uzm. Dr. Mustafa Erdem Ceylan burs kampanyasına destek olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Gelecekte sağlık sektöründe çalışacak öğrencilere şimdiden yardımcı olmak ve Uludağ Üniversitesi’nin başlattığı kampanyaya bir nebze katkıda bulunmak için gelen teklife hemen evet dediklerini kaydeden Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Necip Kozalı da protokolün öğrencilere, üniversiteye ve fakültelere hayırlı olması temennisinde bulundu.

DEKANLARDAN TEŞEKKÜR

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya da verdikleri burs desteğinden dolayı hastane yöneticilerine teşekkür etti. Dekan Kaya, fakültenin çekiciliğini arttırmak için yapılan çalışmaların son derece önemli olduğuna işaret etti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Tunca ise burs kampanyasının dışında firmalardan ve hastanelerden staj imkânları için de destek beklediklerinin altını çizdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Oca-2018]

Haber Görüntüleme : 3.877 - 0