Üniversiteli gençlerden ‘Yaşlılara Vefa Projesi’

 

Uludağ Üniversitesi Toplumsal Sosyal Projeler Atölyesi’nde (TOSPA) görev alan üniversite öğrencileri, huzurevinde kalan yaşlılar için örnek bir proje hazırladı. Öğrenciler, huzurevi sakinlerine dikkat arttırıcı ve el becerisini geliştiren etkinlikler düzenliyor.

Kurulduğu günden itibaren çok sayıda sosyal projeye imza atmayı başaran TOSPA Topluluğu, son olarak huzurevinde kalan yaşlılar için farklı bir aktivite planı hazırladı. Aralık ayından itibaren hayata geçirdikleri proje sayesinde belirli aralıklara Ali Osman Sönmez Huzurevi’ni ziyaret eden TOSPA üyeleri, buradaki konuklara dikkat arttırıcı ve el becerilerini geliştirici aktiviteler organize ediyor.

BİR GÜLÜCÜK YETİYOR

Huzurevi sakinlerinin verimli ve eğlenceli vakit geçirmelerini amaçladıklarını söyleyen Topluluk Genel Koordinatörü Nevzat Esen; “Projemize 1 Aralık itibariyle başladık ve belli aralıklarla devam ediyoruz. Öncelikli amacımız; burada kalan büyüklerimizin gönüllerini hoş etmek ve onlara biraz olsun keyifli vakit geçirtebilmektir. Yaptığımız etkinliklerde hem onların bilinç düzeylerini yukarılara çıkarmak hem de el becerilerini geliştirmek istiyoruz. Beraber olduğumuz süre içerisinde yaşlılarımız da bu aktivitelerden oldukça memnun oluyorlar. Onların yüzündeki bir gülücük bizleri fazlasıyla mutlu ediyor” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Oca-2018]

Haber Görüntüleme : 3.044 - 0