Uludağ Üniversitesi spor takımları 2017’de Avrupa’ya damga vurdu

 

Uludağ Üniversitesi, Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) verilerine göre 2017 yılında takım sporları ve bireysel sporlar sırlamasında 5 altın 1 gümüş 8 bronz toplamda 14 madalya ile Avrupa’da 150 üniversite arasında en başarılı üniversite oldu.

Uludağ Üniversitesi, önceki yıl düzenlenen Avrupa Üniversitelerarası Şampiyonası’nda katıldığı tüm branşlarda önemli başarılar elde etti. Badminton Takımı ile Avrupa’nın son 3 yılına damga vuran Uludağ Üniversitesi, Karate branşında ilk madalyasını da 2017 yılında kazanmayı başardı. Avrupa’da düzenlenen üniversitelerarası spor müsabakalarında dağıtılan madalyaların yüzde 40’ını toplayan Uludağ Üniversitesi, Türkiye’deki spor takımları arasında da aldığı başarılı dereceler sayesinde geçtiğimiz yılın en üst sırasında yer aldı.

BADMİNTON TAKIMINDAN TARİHİ BAŞARI

Avrupa Üniversitelerarası Spor Federasyonu (EUSA) organizasyonu ile Slovenya’nın başkenti Lubliyana’da düzenlenen ‘2017 Avrupa Üniversitelerarası Şampiyonası’nda mücadele eden Uludağ Üniversitesi Badminton Takımı, grup mücadelesi aşamasında A Grubu’ndaki bütün maçlarını kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde 2016 yılı finalisti Polonya’nın Opole Üniversitesi’ni 3-0 ile geçen UÜ Badminton Takımı, finalde Norveç’in Oslo Üniversitesi’ni 3-0 skorla yenerek üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonu olma başarısını gösterdi.

TEKVANDODA FİRE YOK

EUSA-2017’deki tekvando müsabakalarına 6 sporcu ile katılan Uludağ Üniversitesi, 1 altın ve 5 bronz madalya kazandı. Milli sporculardan Hatice Kübra İlgün ise Taekwondo branşında Uludağ Üniversitesi adına katıldığı 29. Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda 57 Kg'da Dünya Şampiyonu olma başarısı gösterdi. Ayrıca UÜ Tekvando Takımı da takım halinde 3.’lük elde etmeyi başardı.

KARATEDE İLK ALTIN MADALYA

EUSA-2017’ye Tolga Macar, Batuhan Gürel ve Eray Şamdan’dan oluşan 3 sporcu ile katılan Uludağ Üniversitesi Karate Takımı, 1 Altın 1 bronz olmak üzere toplamda iki madalya kazandı. Eray Şamdan 60 kilo kumitede 1.’lik kürsüsüne çıkarak Uludağ Üniversitesi tarihinde karate branşındaki ilk altın madalyayı kazandı. Tolga Macar ise 67 kilo komitede bronz madalya kazandı.

JUDO TAKIMI DA BOŞ GEÇMEDİ

Uludağ Üniversitesi Judo Takımı ise kilosunda Türkiye 1.si ve ‘2017 TAIPEI Summer  Üniversiade’da Türkiye’yi temsil edecek olan Damla Çalışkan’ın ilk turda elenmesine rağmen Bedrettin Baha Çamlıbel, Kamil Berkay Poyraz ve Şehnaz Güz’den oluşan sporcularıyla mücadeleyi son güne kadar sürdüren UÜ Judo Takımı, 1 gümüş madalya kazanmayı başardı.

2018’DE BAŞARILARIMIZI KATLAYACAĞIZ

Türkiye’nin 3. Nesil Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencilerin her türlü spor dallarıyla ilgilenmeleri için destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Öğrencilerin derslerinin yanı sıra spor ve sosyal aktivitelere de odaklanmasının önemli olduğunu vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay; “Profesyonel spor yapan öğrencilerimize ve takımlarımıza verdiğimiz destekler sayesinde büyük bir başarı yakaladık. 2017 yılında verdiğimiz desteklerin karşılığını öğrencilerimiz misli ile bize yaşattı. Kendilerine ve antrenörlerine çok teşekkür ediyoruz. 2018 yılında da bu desteklerimiz artarak devam edecek. Vereceğimiz destekler ve öğrencilerimizin azmi sayesinde yeni yılda çok daha önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Oca-2018]

Haber Görüntüleme : 3.510 - 0