Prof. Dr. Necmettin Çelik son yolculuğuna uğurlandı

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Anabilim Dalından üç yıl önce emekli olan Prof. Dr. Necmettin Çelik (70) vefat etti.

Prof. Dr. Çelik için Ziraat Fakültesi önünde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, öğretim üyeleri ve ailesinin katılımıyla tören düzenlendi. Prof. Dr. Necmettin Çelik, Uludağ Üniversitesi Kampüs Camii’nde öğle namazının ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ÖZGEÇMİŞİ

10 Mart 1948 tarihinde Erzurum’un Horasan ilçesi Gündeğer Köyü’nde doğan Necmettin Çelik, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fitotekni Bölümünden 1969 yılında mezun oldu.  1972 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtdışı ihtisas bursunu kazanarak Yem Bitkileri Fizyolojisi alanında ihtisas yapmak üzere ABD’ye giden Çelik, 1992 yılında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Anabilim Dalında profesör unvanını aldı.

Çeşitli idari görevlerde de bulunan Çelik, üç yıl önce emekli olmuştu.

Prof. Dr. Necmettin Çelik, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Haber Tarihi : [02-Oca-2018]