Aritmi Sağlık Grubu’ndan tıp ve sağlık bilimleri öğrencilerine burs

 

Başarılı öğrencileri Uludağ Üniversitesi’ne çekmek amacıyla iki yıl önce başlatılan “başarı bursu” uygulaması, Bursa’da faaliyet gösteren firma ve kurumların desteğiyle 2018-2019 eğitim döneminde de sürecek.

Uludağ Üniversitesi ile Aritmi Sağlık Grubu arasında imzalanan protokol ile Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni tercih edecek en yüksek puanlı 5’er öğrenci, eğitim hayatı boyunca aylık 500 TL burs almaya hak kazanacak.

Burs protokolü, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Tunca ve Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Nuri Daştan tarafından imzalandı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, burs uygulamasının başarılı öğrencileri çektiğini ve bunun da eğitime yansımalarının görülmeye başlandığını söyledi. Kentin bu uygulamaya desteğinin giderek arttığını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ulcay, “Başlangıçta biz firmalara gidip burs isterdik, şimdi ise firmalar bizi arayıp burs vermek istediklerini bildiriyor. Bu bursları veren firmaların isimleri sınav kitapçığına da konuyor. Öğrenciler eğitim hayatları boyunca destek aldığı gibi, firmalar da prestijli bir uygulamaya imza atmış oluyor” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya da, “Bu gibi bağışlar sonunda fakültemizi seçecek öğrencilerin ne kadar  şanslı olduğunu söylemek istiyorum. hem bu güzel şehirde hem de bu kadar kaliteli bir eğitim kurumunda burs alarak öğrencilik yapmak çok büyük bir şans” diyerek Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Daştan’a teşekkür etti.  

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Tunca, halen hemşirelik, ebelik, acil yardım ve afet yönetimi, beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, sosyal hizmet bölümlerinin bulunduğu fakültede, tıp fakültesini tamamlayıcı bir eğitim verdiklerini, sektörden gelen talepler doğrultusunda eğitim programlarında düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Operatör Dr. Nuri Daştan, uzmanlık eğitimi aldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrencilere burs vermenin kendisi için övünç kaynağı olacağını belirterek, 7-8 yıllık özel hastane deneyimlerini, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile daha iyi düzeylere taşımak istediklerini ifade etti. Sağlık hizmetlerinin doktoru ve hemşiresiyle, yardımcı sağlık personeliyle bir bütün olduğunu vurgulayan Daştan, nitelikli ve uygulamanın içinde yetişen öğrencilerin mezun olduktan sonra işlerinde başarılı olduklarını,  özel sektör olarak bu tür elemanlara her zaman ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Ara-2017]

Haber Görüntüleme : 3.674 - 0