UÜ’lü akademisyene Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TÜBİTAK Ödülü

 

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, TÜBİTAK tarafından verilen Mühendislik Bilimleri Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Prof. Dr. Yıldız, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK’ın 2017 yılı ödüllerinin verildiği törene katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bilim adamlarının, ödül alan isimlerin ve davetlilerin iştirakiyle gerçekleşen törende; 4 bilim ödülü ile 11 teşvik ödülü sahiplerine takdim edildi. UÜ Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız da “Optimum ürün tasarımı ve imalat alanında sürdürülebilir kalkınma için yeni nesil yüksek performanslı hibrid yapay zeka optimizasyon yöntemlerinin geliştirilmesi ve bu yöntemleri kullanarak  endüstriyel problemlere çözüm getirmesi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle almaya hak kazandığı ödülü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle aldı.

“BİLGİ KENDİNE KAYITSIZ KALAN KİŞİ VE TOPLUMLARI AFFETMEZ”

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 Yılı TÜBİTAK Ödüllerini alan isimleri tebrik edip kendilerine millet adına şükranlarını ifade etti ve ödüllerin tespitinde gösterdikleri gayret ve hassasiyetten dolayı TÜBİTAK yetkililerini ve Bilim Kurulunu kutladı. Bu yıl 4 bilim ödülü ile 11 teşvik ödülünün verildiğini belirterek ödül alan isimleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan isimlere bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi ve kendilerinden Türkiye’nin önünü açacak, bilim dünyasına yön verecek çok daha büyük başarılar beklediğini sözlerine ekledi.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. 2017 yılı için ödüle layık görülen bilim insanları sahneye çağırıldı. Akademisyenlere ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.

Daha önce “2015 yılı ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Araştırma Teşvik Ödülü”’ve “2015 yılı Türkiye Bilimler Akademisi,  Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) Ödülü” de almış olan Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız; “Bilimsel çalışmalarım sırasında bana maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Uludağ Üniversitesi yönetimine, çalışma arkadaşlarıma ve aileme teşekkür ediyor, bu ödülün üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise; “Bursa’da 3. nesil üniversite vizyonuyla faaliyetlerine devam eden Uludağ Üniversitesi ailesinde Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız gibi genç ve çok çalışkan bilim insanlarını bulundurması son derece gurur vericidir. Kurumlar, çalışan insanlarla değerlenir ve ilerler. Bu açıdan Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız hocamızı gönülden kutlar, başarılarının devamını dilerim. Üniversitemizde benzer başarılar için elimizden geleni yapmak konusunda kararlıyız” dedi.

2017 Yılı TÜBİTAK Bilim ve Teşvik Ödüllerini Kazanan Bilim İnsanları

Bilim Ödülü :

Temel Bilimler: Prof. Dr. Reşat Apak ve Doç. Dr. Fatih Ömer İlday

Mühendislik Bilimleri: Prof. Dr. Ömer Civalek

Sosyal Bilimler: Prof. Dr. Sumru Altuğ

Teşvik Ödülü :

Temel Bilimler: Prof. Dr. Şule Erten Ela, Doç. Dr. Filiz Kuralay ve Doç. Dr. Önder Metin

Mühendislik Bilimleri: Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Doç. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, Doç. Dr. Tuğba Ölmez Hancı, Doç. Dr. Cem Sevik ve Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız

Sosyal Bilimler: Doç. Dr. Reşat Bayer, Doç. Dr. Seda Ertaç Güler ve Doç. Dr. Ebru Kaya

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Ara-2017]

Haber Görüntüleme : 6.815 - 0