Kardeş ülkeden Veteriner Fakültesi’ne işbirliği ziyareti

 

Azerbaycan Tarım Bakanlığı Hayvancılık Geliştirme Genel Müdürü Galib  Abdulaliyev, Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mahir Haciyev ve Veteriner Laboratuvarı Müdür Yardımcısı Elşad Rzayev, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakütesi’ni ziyaret etti.

UÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay’ın ağırladığı Azerbaycan heyeti ile karşılıklı işbirliği imkanları görüşüldü. Ziyarette UÜ Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ebru Yalçın ve Doç. Dr. Albülkadir Orman da hazır bulundu.

İlk olarak Karacabey Tarım İşletmeleri (TİGEM) Araştırma Enstitüsü’nde incelemelerde bulunan Azeri heyet, buradan Veteriner Fakültesi Dekanlığı’na geçti. Dekan Ülgen Günay ve yardımcılarıyla bir araya gelen heyet, hayvancılık konusunda karşılıklı işbirliği imkânları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

STAJ, ERASMUS VE BİLİMSEL İŞBİRLİĞİ

Yapılan görüşmeler sonunda kurumlar arasında staj, Erasmus ve bilimsel çalışmalar konusunda ortak çalışma yapma kararı aldıklarını vurgulayan UÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay;  “Misafir heyetimize daha sonra Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı ile Su Ürünleri ve Hastalıkları Anabilim Dallarının laboratuvarlarını gezdirdik. Burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Anabilim dallarının altyapı olanakları, yapılan analizler, sunulan hizmetler ile güncel araştırma konuları hakkında bilgi edindiler. İlgili anabilim dallarının öğretim üyeleriyle yapılan toplantıda birlikte yapılabilecek araştırma konularını tespit ettik. Kendilerine fakültemizin Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim Araştırma Uygulama Merkezi’ni de gezdirdik. Merkezde yer alan üniteler ve birimler hakkında bilgi verdik. İşbirliği ziyareti her iki taraf içinde oldukça verimli geçti. Yapacağımız işbirliğinin her iki ülke öğrencileri ve akademisyenleri için hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Ara-2017]

Haber Görüntüleme : 3.442 - 0