Türkiye’nin En Nitelikli ‘Uzlaştırma’ Eğitimi Başladı

 

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (BTSO TAM) işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Uzlaştırma Sertifika Programı’ eğitimleri start aldı. Bursa’da uzlaştırma konusunda hizmet veren tüm kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerinin katıldığı eğitimle uzlaşma davalarının kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen eğitimlerin açılış törenine, Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdülkadir Şahin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Altınsoy, kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve avukatlar katıldı.

“ARABULUCULUK SÜRELERİ KISALDI”

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yaptığı açılış konuşmasında, arabuluculuk ve uzlaşmacılık eğitimine Bursa olarak liderlik ettiklerini belirtti. Uzlaşma kültürünün Türk toplumunun geleneklerinde zaten var olduğuna işaret eden Rektör Ulcay; “Ümit ederim ki bu çalışmalar uzun süreler devam eden davaların hafiflemesine neden olur. Uluslararası geçerliliği olan ve dünyada ilk defa Türkçe olarak verilen eğitimlerle toplumsal barışa ve huzura da vesile oluyoruz. Uludağ Üniversitemiz ve BTSO TAM ile arabuluculuk, bilirkişi ve uzlaştırıcı eğitimlerini yaygınlaştırarak vermeye devam ediyoruz. İleri arabuluculuk eğitimlerimizin ardından Bursa’daki arabuluculuk süreleri oldukça kısalmış durumda. Bursa’mız bu alanda Türkiye 2.’si oldu” dedi.

“HIZLI VE DOĞRU İŞLEYEN ADALET HERKESİ MEMNUN EDER”

Bursa’daki tahkim ve arabuluculuk kavramını sözleşmelerine ilk koyan kurumlardan birisi olduklarının da altını çizen Rektör Yusuf Ulcay; “Başlattığımız bu yeni eğitime kentimizde uzlaştırma konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri katılıyor. Konusunda uzman kişilerle bu çalışmayı yapıp, sonra da kentimizde ve Türkiye genelinde toplumsal uzlaşının yaygınlaşması için ciddi bir yatırım yapmış olacağız. Bir ülkenin kalkınması ve hedeflerine ulaşabilmesi için adaletin ve huzurun olması gerektiğine hepimiz inanıyoruz. Hızlı ve doğru işleyen bir adaletin herkesi mutlu edecektir” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN NİTELİKLİ EĞİTİMİ”

BTSO Akademi Projesi kapsamında düzenlenen eğitimin açılış töreninde konuşan BTSO TAM Divan Kurulu Başkanı Irmak Arslan ise uzlaşma konusunda Türkiye’nin en nitelikli katılımcılarının ve eğitimcilerinin olduğu bir çalışmayı BTSO Akademi çatısı altında başlattıklarını belirtti. BTSO TAM olarak Bursa’da başarılı tahkim hakemi, arabulucu ve uzlaştırıcı yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Arslan, “BTSO’nun liderliğinde Sayın Rektörümüz Yusuf Ulcay’ın da desteğiyle Uludağ Üniversitesi şu anda alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri konusunda Türkiye’nin en iyi çalışmalarını yapıyor. Kısmet olursa da bu çalışmanın meyvelerini çok yakın bir zamanda toplayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Toplam 48 saat sürecek programında uzlaştırma konusu ilk derste eğitmenler Sibel Ertürk ve Semih Pehlivan tarafından aktarıldı. Eğitimlerin sonunda Bakanlık tarafından katılımcılara yönelik bir de sınav düzenlenecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Ara-2017]

Haber Görüntüleme : 3.940 - 0