Üniversiteden halka “organik tarım” eğitimi

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi, ülkemizde organik tarımın tanıtımına katkı sağlamak, organik tarımda üretim ve tüketimi artırarak çevre ve insan sağlığının korunmasına katkıda bulunmak amacıyla “Organik Tarım Eğitimi” verecek.

Ocak ve şubat aylarında beş günlük dilimler halinde verilecek eğitimler organik tarımın tüm alanlarını kapsayacak ve toplam 36 saat sürecek.

Eğitimin son günü, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi organik tarım alanı ile Nilüfer kent bostanlarında uygulama yapılacak.

Eğitime en az yüzde 80 devam eden ve yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika da verilecek.

Eğitime katılanlara organik tarım konusunda eğitim notları da iletilecek.

Basın mensupları ve Uludağ Üniversitesi Organik Tarım Topluluğu öğrencileri eğitimlerden kontenjan dahilinde ücretsiz olarak yararlanabilecek. Eğitimden sağlanan gelir, organik tarım faaliyetlerinin desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla kullanılacak. Talep olduğu takdirde eğitimler belli periyotlarda devam edecek.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız

Haber Tarihi : [12-Ara-2017]