Orhangazi MYO’ya katkıda bulunanlar unutulmadı

 

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nun yapımına katkı koyan kamu ve özel sektör temsilcileri teşekkür belgesiyle onurlandırıldı.

UÜ Orhangazi Asil Çelik MYO’nun her aşamasında katkı koyan ve destek veren tüm kamu ve özel kurum yöneticilerine üniversite yöneticileri tarafından ödülleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Yeni binasında ilk kez senato ve yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapan Orhangazi Asil Çelik MYO’ya maddi ve manevi yardımlarda bulunan kamu kurumlarının yöneticilerine ve özel sektör temsilcilerine plaket ve teşekkür belgeleri dağıtıldı. Törende UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

ULCAY: YÜKSEKOKULLARI VATANDAŞIMIZ İLE BULUŞMA KAPIMIZ

Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitenin varlığını kentteki tüm ilçelerde hissettirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Üniversite ile vatandaşların daha sık bir araya gelebilmesi amacıyla ilçelerdeki meslek yüksekokullarında senato toplantılarını yaptıklarını açıklayan Rektör Yusuf Ulcay; “İlçelere gittiğimizde tüm üniversite hocalarımızla birlikte gerek o ilçedeki protokolle gerekse de halkımız ile bir araya geliyoruz. Onlardan isteklerini ve sıkıntılarını dinliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren aylık senato toplantılarımızı farklı ilçelerde yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu şekilde daha önce hiç gidilmeyen veya çok nadir gidilen ilçelerimizle ikili ilişkilerimizi çok daha üst seviyelere taşıdık. Üniversitenin asıl amaçlarından birisi de içinde bulunduğu kente yakın olmak ve varsa sorunları bilimsel bir bakış açısıyla çözmektir” diye konuştu. Rektör Ulcay, ilçelerdeki meslek yüksekokullarına katkıda bulunan ve destek olan herkese teşekkür etti.

ÜNİVERSİTEMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise Uludağ Üniversitesi yönetimi ile sürekli istişare halinde olduklarını belirtti. İlçedeki meslek yüksekokulunun geride kalan tüm ihtiyaçları için gerekli desteği vereceklerini de vurgulayan Çağlayan; “Orhangazi’ye ve bölgemize yakışır bir fakültenin de kurulması beklentisi içerisindeyiz. İnşallah o günleri de görürüz. Rektörümüz bize bu konuda farklı bir tavsiyede daha bulunmuştu. O konuda da bir çalışma içerisindeyiz. Ancak üniversitelerin şehirlere katkılarını, vatandaşımız üzerinde ne kadar etkisi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu okul özelinde de hem daha iyi noktalara gelmesi hem de daha fazla öğrencimizin burayı tercih etmesi noktasında da elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ise konuşmasında yüksekokula destek veren herkese teşekkür etti. Törende açılış konuşmalarının ardından Orhangazi Asil Çelik MYO’ya katkı veren ve destek olan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

KÜTÜPHANEYE ŞEHİT BİNBAŞININ İSMİ VERİLDİ

Öte yandan Orhangazi MYO bünyesinde kurulan üniversite kütüphanesine Suriye’de şehit düşen Binbaşı Bülent Albayrak’ın ismi verildi. Şehit Binbaşı Albayrak’ın ablası ve abisinin de hazır bulunduğu törende tüm katılımcılar tarafından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. Rektör Ulcay, açılış töreninin ardından şehit yakınlarına bir plaket takdim ederek; “Şehitlerimiz ve şehit yakınlarımız bizler için son derece kutsal emanetlerdir. Bu vatan için canını veren her kahramanlarımıza minnettarız. Kentimizde yaşayan ve şehit olan tüm kahramanlarımızın isimlerini üniversitemizdeki salonlara ve amfilere verdik. Üniversite olarak onların isimlerini her alanda yaşatmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Açılış organizasyonunun ardından üniversitenin senato ve yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Ara-2017]

Haber Görüntüleme : 2.960 - 0