Akalın: Trump’ın aldığı karar yok hükmündedir

 

TÜRGEV Genel Başkanı Av. Arzu Akalın; “Kudüs’te barış ve huzurun hakim olması bütün insanlığın sorumluluğundadır. Dünya barışını bozan bu tür kararların tek kişi tarafından verilmesi evrensel hukuka aykırıdır ve yok hükmündedir” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi ile Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından düzenlenen Değişen Dünyada Söyleyecek Sözümüz Var Mı? konulu bir panel düzenlendi. TÜRGEV Genel Başkanı Av. Arzu Akalın’ın konuşmacı olarak yer aldığı paneli UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.

DÜNYA GENELİNDE İLK TEPKİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı skandal kararla ilgili konuşan TÜRGEV Genel Başkanı Av. Arzu Akalın, Kudüs’ün bütün semavi dinler açısından kutsal olduğunu söyledi. “Kim olursa olsun, bir ülkenin temsilcisi olan kişinin böyle kararlar verirken başkalarının kutsallarına hassas davranması gerekiyor” diyen Arzu Akalın, evrensel kurallar açısından da tek bir kişinin bu tarz kararlar alma hakkının bulunmadığına işaret etti. Kudüs’te barış ve huzurun hâkim olmasından bütün insanlığın sorumlu olduğunun altını çizen Akalın; “Fevri ve istişareden uzak kararlar son derece yanlıştır. Dünya barışını bozan ve huzursuzluğa yol açan kararlar aynı zamanda insanlığa verilen en büyük zararlardır. Diğer taraftan Trump’ın bu kararı imzalarken ortaya koyduğu beden dilinin de sorumluluk ve sağduyudan uzak olduğunu gördük. Bir devletin başına seçilmiş kişi olarak gelen kişinin dünyaya karşı sorumluluğu vardır. Biz böyle bir tabloyu görmedik. Dünya coğrafyasına baktığımız zaman ilk sağduyulu ve kuşatıcı tepki Türkiye’den ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan geldi. Bu tarz gelişmeler sıcak tutulmazsa, gündemde tutulmazsa gerçekten ciddi zayiat vermeye uygun konulardır. Tüm Türkiye’den duyarlılık olduğunu ve dünyaya bir sesleniş olduğunu görüyoruz. Evrensel kurallar açısından bu karar yok hükmündedir. Tüm hukukçular ve sivil toplum kuruluşları da bu kararı yok hükmünde görmektedirler” diye konuştu. Akalın ayrıca, öğrencilere dünyaya söyleyecek sözlerinin olması için  Akalın ayrıca, öğrencilere dünyaya söyleyecek sözlerinin olması için sivil toplum kuruluşlarına, spora, kültüre ve sanata yönelmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

TÜRK VE İSLAM DÜNYASININ BU KARARA SÖYLEYECEK ÇOK FAZLA SÖZÜ VAR!

Panelde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise Kudüs’ün Osmanlı’nın elinden çıkmasının tam da 100. yılında böyle bir kararın alınmasının tesadüf olamayacağını söyledi. Türk ve İslam dünyasının bu skandal kararla ilgili söyleyecek çok fazla sözünün bulunduğuna işaret eden Rektör Yusuf Ulcay, insanların karara tepkilerini meydanlarda hakkıyla verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Etkinliğin sonunda UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, panele katılımlarından dolayı TÜRGEV Genel Başkanı Av. Arzu Akalın’a öğrencilerin yapmış olduğu el emeği bir çini tabak hediye etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Ara-2017]

Haber Görüntüleme : 4.017 - 0