Geleceğin Ar-Ge personeli Uludağ Üniversitesi’nden çıkacak

 

Savunma, otomotiv, gıda, makine ve tekstil sanayii sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli Ar-Ge personeli ihtiyacını karşılamak için düzenlenen “Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programları” Uludağ Üniversitesi’nde hayata geçirildi. Programın tüm bölümlerine öğrencilerden yoğun talep geldi.  

İlk etapta tekstil, savunma ve gıda sanayii eğitimlerine başlandığını söyleyen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, alanında uzman ve deneyimli sektör temsilcilerinin derslere girdiği bilgisini verdi. Önceki dönem düzenledikleri savunma sanayi eğitimlerine gösterilen ilginin ardından farklı sektör temsilcilerinden de eğitim talebi aldıklarını aktaran Rektör Yusuf Ulcay; “Gelen talepleri karşılamak için toplantılar düzenledik. Sonucunda yeni dönemde tekstil, gıda, otomativ, savunma ve makine sanayii için eğitimler düzenleme kararı aldık. Duyurularımızı yaptık. Öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı ve ciddi bir başvuru sayısına ulaştık. Bu eğitimlerin tamamı Uludağ Üniversitesi bünyesinde gerçekleştiriliyor.  Ayrıca eğitimlere akademisyenlerin yanı sıra sektörde tecrübesi olan uzmanlar da giriyor. Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına önemli bir adım atmış olduk. Mezun olan öğrencilerimizin ilgi duydukları alanlarda daha fazla tercih edilebilmeleri adına bu eğitimleri düzenliyoruz. Sektör temsilcileri de bu eğitimlerden oldukça memnun kalıyor. Önümüzdeki dönemlerde de gelecek taleplere göre yeni sektörler için eğitimler düzenleyebiliriz” diye konuştu.

SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN TEMSİLCİLERİ ÖĞRENCİLERE BİRE BİR EĞİTİM VERİYOR

Eğitimler tüm sektör temsilcilerinin katılımıyla aralıksız devam ediyor. Tekstil sanayii Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı eğitimine sektörün önemli firmalarından Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkan Yardımcısı ve Korteks Genel Müdürü Necat Altın ve Zorlu Grup’tan 4 yönetici katıldı. Yöneticiler tekstil sektörünün yapısı, sektördeki ürünler, pazar ve Ar-Ge durumu ile gelecek eğilimleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Savunma sanayii yapısı ve sektördeki Ar-Ge durumunu kapsayan eğitime Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndan Uzman Onur Aslan katıldı. TOFAŞ İleri Ürün Mühendisliği Koordinasyon Müdürü Erhan Küçüksüleymanoğlu, otomotiv sektörünün yapısı, sektördeki rekabet ve Ar-Ge durumu hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Makine Sanayi Ar-Ge Personeli Yetiştirme Eğitimi’ne Coşkunöz firmasından yönetici Mesut Kaya katılarak makine sanayii konusunda öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardı. Gıda sanayii Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı da eğitime yoğun bir çeşitlilikle başladı. 4 sektörden önemli konumda bulunan firmalardan yöneticiler sektörün yapısı, gelecek projeksiyonları ve sektördeki Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Bu kapsamda her sektör için ayrı olarak düzenlenen eğitimlere Aroma firmasından Nazan Özen, Kardelen firmasından Ebru Aygün, Emek Yağ firmasından Okan Meral, BESAŞ firmasından Özgür Turanlı katılarak öğrencileri bilgiler verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Kas-2017]

Haber Görüntüleme : 2.675 - 0