Kampüste rengârenk sonbahar

 

Şu günlerde sonbaharın sarı ve kahverengi tonlarının egemen olduğu Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü, Tekstil Atölyesi öğrencilerinin ağaçlara giydirdiği örgülerle daha da renklendi.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Tekstil Atölyesi öğrencileri ve mezunlar, doğaya ve doğal olana dikkat çekmek, duyarlılık oluşturmak, farkındalık yaratmak amacıyla, ağaçlara rengârenk örgüler giydirdi.

Mediko Sosyal Merkezi önündeki ağaçlar, "II.Renk A Renk Ağaç Giydirme" etkinliği kapsamında örgü motifleriyle donatıldı.

Sergiyi düzenleyen Tekstil Atölyesi’nden Okutmanı Sevgi Yüksel Uzunöz, çevre duyarlılığı oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdikleri bu etkinliğin, bu değerleri gelecek nesillere aktarma işlevine de dikkat çekti.

Kendisi de mavi kapaklardan yaptığı örgüsüyle ağaç giydiren Okutman Sevgi Yüksel Uzunöz, ellerine iğne, iplik almayı bilmeyen öğrencilerle bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: 
"Projenin amacı doğaya ve doğal ortama dikkati çekmek, farkındalık yaratmaktır. Ben de mavi kapak çalışmamla katıldım. Mavi kapağı tercih etmemin sebebi, mavi kapak biliyorsunuz geri dönüşümün sembolüdür. Doğaya verilen zararlı maddelerin geri toplanmasını ifade eden bir anlam taşımaktadır. Güzel gelişmeler, duyarlılıklar oluyor. İzleyenler açısından da çok büyük faydaları oluyor. Ağaç formunu seçmemizin birçok sebebi var. Ağaç oksijen kaynağıdır. Almış olduğumuz oksijeni ağaçlara borçluyuz. Şehirde, parklarda, belediyelerdeki yeşil alanlarda da bunu taşırsak görsel olarak da ulaşabileceğimiz kitle sayısı artacağı için hedeflerimize daha fazla ulaşmış olacağız.”

Sevgi Yüksel Uzunöz, Bursa'daki tekstil ve sanayi sektörüne de seslenerek “İplik firmaları ellerindeki değerlendirmedikleri iplikler varsa onları da bize verebilirler. Biz onları değerlendirerek doğaya dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Kas-2017]

Haber Görüntüleme : 4.553 - 0