Uludağ Üniversitesi’nde hazırlanan patentler sanayiciyle buluşacak

 

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ TTO) bünyesinde üretilen 5 patent, İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Ulusal Patent Fuarı’nda görücüye çıkacak.

UÜ TTO tarafından akademisyenler tarafından hazırlanan ve ticarileştirilmeye uygun bulunan 5 patent, sanayicilerin ve patent meraklılarının ilgisine sunulacak. 6-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde düzenlenecek olan 2017 ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı’nda Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelecek olan patentler sergilenecek. Bursa Uludağ Üniversitesi TTO bünyesinde patentlenen 5 proje de bu fuarda sergilenecek. Dünyanın farklı yerlerinden gelecek olan yerli ve yabancı girişimci ve sanayicilerin bulunacağı fuarda UÜ TTO da yerini alacak.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KORUMA ALTINDA

UÜ TTO Genel Müdürü Oğuz Yapar, üniversitedeki bilginin sanayiye aktarılarak ekonomik bir değere ulaşması adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu kapsamda üniversitede ortaya çıkan bilgi ve teknolojileri koruma altına aldıklarını aktaran Oğuz Yapar; “Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi olarak üniversitede ortaya çıkan bilimsel çalışmaları olgunlaştırarak ve koruma altına alarak sanayiye aktarmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da düzenlenecek fuara 5 patentli ürün ile katılım sağlayacağız. Gelecek dönemde patentli ürün ve hizmet sayımızı daha da yukarıya çıkarmak için çalışmalarımıza daha yoğun bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Kas-2017]

Haber Görüntüleme : 2.381 - 0