Dünya politikalarındaki kriz ve değişim Uludağ Üniversitesi’nde tartışılacak

 

Uludağ Üniversitesi,  “Dünya Politikasındaki Kriz ve Değişim”i uluslararası kongrede masaya yatırarak enine boyuna irdeleyecek.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün Bursa Valiliği ile ortaklaşa düzenlediği uluslararası kongre, son yıllarda dünyayı ve Türkiye’yi tedirgin eden birçok konuyu bilimsel platforma taşıyacak.

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesinde  23-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek kongreye, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda uzman katılacak.

KONU BAŞLIKLARI

Kongrede ele alınacak konu başlıklarından bazıları şöyle:

Türkiye-ABD İlişkilerinde Kırılma Noktaları ve Bölgeye Yansımaları, Rusya-Çin İlişkileri: Yakınlaşmanın Önündeki İmkânlar ve Sınırlılıklar, Kriz ve Değişim Zamanlarında Türkiye’nin Güvenlik Kavramsallaştırmasını Anlamak: Güvenlik-sizlikten Güvenlikleştirmeye Türkiye’nin Suriye Politikası, Uzun Menzilli Sınır Aşan Hava Kirliliği Sözleşmesi ve Protokolleri: Türkiye’nin Duruşu ve Uygulamaları, Amerikan Müstesnalık Algısının Teo-Politik Arka Planı, Türkiye’nin Rusya ve Avrupa Birliği İlişkilerinde Türk Akımı ve TANAP Projeleri, Uluslararası Sistemdeki Değişimlerin Kıbrıs Sorununa Etkisi, Türk Dış Politikasının Dinamikleri, Uluslararası Barışa Bir Engel Olarak Terör Rantı, Radikal Dini Terör Grupları ile Mücadelede Benimsenmesi Gereken Yeni Strateji, Avrupa Birliği’nin Sınırlarına Dayanan Mülteci Krizi ve Yönetimi, Arap Baharı ve İslam Dünyasının Geleceği, Orta Asya’da Yükselen Radikalizm Üzerine Bir Değerlendirme, Uluslararası Nükleer Tehdit Algısı: Kuzey Kore Örneği, Dünya Savaşı Neden Çıkar? Ampirik Uluslararası İlişkiler Teorisi Açısından Dünya Savaşı, Uluslararası Sisteme Entegrasyon Bağlamında Türkiye’nin Yükselen Güç Konumunun Değerlendirilmesi, Uluslararası Terörizm Mahkemesinin Kurulmasının Hukuksal Açıdan İşlevselliği, Sömürgecilik Geleneğinin XXI. Yüzyıla Yansıması… 

Mete Cengiz Kültür Merkezi ile Rektörlük Salonlarında yapılacak paralel oturum ve paneller herkese açık olacak. (Haber: Basın Bürosu)

AYRINTILI BİLGİ VE PROGRAM İÇİN TIKLAYINIZ

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Eki-2017]

Haber Görüntüleme : 3.632 - 0