Öğrencilerin hidrojen otomobili sınırları aştı

 

Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT) öğrencileri, Barbaros adını verdikleri hidrojen otomobiliyle Shell Eco-Marathon Türkiye 2017 yarışını üçüncü olarak tamamladı ve ekip olarak özel ödüle layık görüldü.

Aslıhan Pamuk, Ebubekir Pınar, Eyüp Poyraz, Sefa Özer ve Furkan Onat’tan oluşan topluluk üyesi öğrenciler, 100 km hız yapabilen 70 kg ağırlığındaki araçla önce, 25-28 Mayıs tarihlerinde İngiltere'de düzenlenen Shell Eco-Marathon Europe London 2017 yarışına katılarak 10 turdan 9 unu tamamlayarak uluslararası ilk başarısını gösterdi, sonra da Londra’daki yarışın bir sonraki ayağı olan ve 22-24 Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Shell Eco-Marathon Türkiye 2017 yarışına katıldı. Ekip burada da, Urban/Hydrogen kategorisinde katıldığı yarışı 3. olarak tamamladı ve kurul özel ödülüne layık görüldü.

Araçların tasarım ve üretim süreçlerini üniversite bünyesindeki atölyesinde yürüten UMAKİT ekibi, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret edip, desteklerinden dolayı teşekkür ederek kupayı teslim ettiler. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Eki-2017]

Haber Görüntüleme : 4.332 - 0