Otomotiv mühendisliği öğrencilerine aylık 1000 TL burs

 

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nü 2018-2019 yılında tercih edecek ve kayıt yaptıracak en yüksek puanlı ilk 5 öğrenci maaş gibi burs almaya hak kazanacak. Üniversite yönetiminin hayırsever iki firma ile imzaladığı burs protokol sayesinde öğrenciler mezun olana kadar aylık 1000’er TL burs alabilecekler.

Üniversite yönetiminin başarılı öğrencileri Uludağ Üniversitesi’ne çekebilmek adına başlattıkları burs kampanyasına destekler çığ gibi büyüyor. İki yıldır aralıksız devam eden kampanya sayesinde Uludağ Üniversitesi’ndeki birçok fakülte, meslek yüksekokulu ve bölüme kayıt yaptıran öğrenciler burs alabiliyor. Burs kampanyasına bir destek de Çorlu’da faaliyet gösteren SIO Automotive Taşıt Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş. ile Bursa’da üretim yapan YAMAS Yaşar Makine Kalıp Oto Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş.’den geldi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz ile firma yöneticileri arasında imzalanan anlaşma ile UÜ Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü’ne 2018-2019 yılında kayıt yaptıracak en yüksek puanlı ilk 5 öğrenci, her yıl 10 aylık süre içerisinde ve mezun olana kadar aylık toplam 1000 TL burs almaya hak kazanacak.

ULCAY: KAMPANYAYA DESTEKLER ARTIYOR

İmza töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yönetimi geldiklerinde başlattıkları burs kampanyası sayesinde üniversitedeki öğrenci kalitesinin büyük oranda yükseldiğini söyledi. Burs verme oranının fakülte ve bölüm bazında yüzde 60’lara ulaştığına işaret eden Rektör Yusuf Ulcay; “Bizim bu kampanyadaki hedefimiz; başarılı öğrenciyi üniversitemize çekmek. Başarılı öğrenci, akademisyenin de üniversitenin de başarı kalitesini yükseltiyor. Sadece fiziki gelişmişlik, öğrencilerin sizi tercih etmesine yetmiyor. Bunun için farklı alternatifleri de hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kampanyamıza her geçen gün destek geliyor. Bursa gibi sanayi kenti olan bir yerde, başarılı öğrencilerin bulunması herkesin yararına olacaktır. Burs verilen öğrenciler, yarın öbür gün o firmaların birer çalışanı olabilirler. Firmalar bu durumu düşünerek bir anlamda geleceklerine yatırım yapmış oluyorlar” diye konuştu.

BURS DESTEĞİ BAŞARILI ÖĞRENCİYİ ÇEKİYOR

UÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz ise yapılan burs desteğinin gerek fakülte için, gerekse de öğrenciler için büyük bir önem taşıdığına işaret etti. Akademisyenler olarak çok daha başarılı ve istekli öğrencilerin üniversitelerini tercih etmelerinden ayrıca memnuniyet duyduklarını vurgulayan Dekan Osman Kopmaz; “Öğrencilerimiz mezuniyetlerinin ardından bir işe başladıklarında ne kadar kendilerini geliştirmişlerse o kadar başarılı oluyorlar. Sektöre hazır olarak mezun olan bir öğrenci de fakültemizin ve dolayısıyla üniversitemizin başarısını ön plana çıkarmış oluyor. Böylesi burs destekleri başarılı öğrencilerin üniversite tercihi yaparken göz önünde bulundurduğu önemli bir faktördür. Kampanyayı başlatan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SIO Automotive Taşıt Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdür Hasan Kemal Görgünel de Uludağ Üniversitesi’nin başlattığı anlamlı kampanyaya bir nebze olsun katkıda bulunmuş olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını vurguladı.

YAMAS Yaşar Makine Kalıp Oto Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Okyay, kalifiye ve başarılı personele her zaman ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Ümit Okyay, başarılı öğrencilerin Bursa’da eğitim görmesi ve kendi firmalarında staj yapmaları konusunda destek vermeye devam edeceklerini aktardı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Eki-2017]

Haber Görüntüleme : 4.569 - 0