Uludağ Üniversitesi öğrencilerine beş yıldızlı eğitim imkânı

 

Bursa’nın en eski ve kaliteli otellerinden birisi olan Çelik Palas Otel, Uludağ Üniversitesi’nin lisans, ön lisans veya mezun olan öğrencilerine beş yıldızlı otellerinde staj ve çalışma imkânı tanıyacak.

Uludağ Üniversitesi ve Çelik Palas Otel yönetimi arasında imzalanan protokole göre Uludağ Üniversitesi’nde halen eğitim gören ön lisans, lisans ve mezun olan öğrenciler, Çelik Palas Otel bünyesinde Turizm Otelcilik işletmeciliği dâhilinde çalışma ve eğitim imkânı bulacak. Başarılı olan öğrencilere turizm sektöründe 5 yıldızlı otel standartlarında çalışmaya yeterli olduklarına dair sertifika verilecek.

ULCAY: OTELLER BİR KENTİN VİTRİNİ

Çelik Palas Otel’de gerçekleştirilen protokol imza törenine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Blue Bay Çelik Palas Türkiye Sorumlusu Ali Chhit, Çelik Palas Bursa Genel Müdürü Hakan Gencer, Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. Fikri Pala, akademisyenler ve otel yöneticileri katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitelerin içinde bulundukları kentlerin ihtiyaçlarına cevap vermeleri gerektiğinin altını çizdi. Bursa’nın tam bir sanayi ve turizm kenti olduğunu vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay; “Bursa’da 1930’lu yıllarda kurulan Çelik Palas Otel’den başka otel yoktu. Günümüzde ise her geçen gün beş yıldızlı otel sayısı artıyor. Dolayısıyla kalifiye eleman sayısı da artıyor. Bu sektörün artan ihtiyacını da böylesi protokoller ile çözebiliriz. Oteller, bir kentin vitrini konumunda görünüyor. Özellikle yurt dışından gelen misafirlerin bizim toplumumuz hakkında ilk fikir edindikleri yerler oteller oluyor. Misafirlere hizmet edecek eğitimli personel de turistlerin bizlere bakış açısını değiştirebilir. Eğitimli personel ihtiyacı her anlamda büyük önem taşıyor” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELER SEKTÖR SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETEBİLMELİ

Üniversite olarak önceki yıl savunma sanayi sektöründeki firmalarla Ar-Ge eğitimleri konusunda bir protokol imzaladıklarını açıklayan Yusuf Ulcay; “Öğrencilerimiz arasında bu alanda çalışmak isteyen 40 kişiyi seçtik. Eğitimler bir yıl sürdü. Öğrenciler sektörün önde gelen firmalarının temsilcilerinden ders aldılar. Büyük bir ilgi ile karşılaştık. Bu yıl makine, otomotiv, tekstil ve gıda için de eğitimler vermeye başlayacağız. Farklı sektörlerde de bu eğitimleri başlatabiliriz. Üniversite, bulunduğu coğrafyanın ihtiyaçlarını karşıladığı müddetçe toplum olarak sayılır ve sevilir. Biz bu toplumdan ayrı değiliz. Onların ihtiyaçlarını karşılayabildiğimiz sürece üniversite olma fonksiyonunu yerine getirmiş olabiliriz” şeklinde konuştu. Göreve geldikleri ilk yıl birçok fakülte ve meslek yüksekokullarında burs kampanyası başlattıklarını kaydeden Ulcay; “Firmalar ile bu protokolleri imzaladık. Böylece bizleri tercih eden öğrenci sayısı ciddi bir artış yakalamış oluyor. Sadece burs kampanyası ile tercih edilme oranımızı geçtiğimiz yıllara güzel bir ivme yakaladı. Bu kapsamda Çelik Palas Otel yöneticilerinden 5 öğrencimiz için ayda 500 TL’de burs yardımı isteğinde bulunduk. Bugün protokolde yok. Ancak yöneticilerimiz kabul etti. Önümüzdeki dönem kendileri ilgili bölümleri tercih eden en yüksek puanlı 5 öğrenciye aylık 500’er TL burs vermeyi taahhüt eden protokolü imzalayacağız. Bugün imzaladığımız protokolde emeği geçen üniversite yöneticilerine ve otel yöneticilerine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NE ÖVGÜ

Çelik Palas Otel Türkiye Sorumlusu Ali Chhit ise Uludağ Üniversitesi ile protokol yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyacaklarını vurguladı. Çelik Palas Otel Bursa Genel Müdürü Hakan Gencer de protokolün gelecekte hem üniversiteye hem de otele fayda sağlayacağına inandığını dile getirdi. Gencer, protokolde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eyl-2017]

Haber Görüntüleme : 4.689 - 0