Yeni öğrenciler ‘Tanışma Günleri’nde buluştu

 

Uludağ Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Öğrenci Toplulukları Tanışma Günleri’nde, yeni öğrencilere üniversitedeki topluluk çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Uludağ Üniversitesi’nin 2017 - 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Toplulukları Tanışma Günleri, 19-21 Eylül 2017 tarihlerinde Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Tanışma günleri kapsamında yeni öğrencilere akademik, sosyal ve fiziki yönleriyle Uludağ Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı. Yeni öğrenciler gerçekleştirilen farklı etkinlikler sayesinde birbiriyle ve çevresiyle tanışma imkânı buldu.

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARINDA YÜZDE YÜZ ARTIŞ

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper’le birlikte kurulan stantlarda öğrenciler ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Öğrencilerin isteklerini ve beklentilerini dinleyen Rektör Yusuf Ulcay; “Üniversitemizde öğrencilerimizin sadece ders dinlemelerini ve sınıf geçmelerini beklemiyoruz. Sosyal hayata katılmalarını da istiyoruz. İyi bir eğitim hayatı sadece sınav notlarından belli olmaz. Kendisini sosyal ve kültürel anlamda geliştiren öğrenci okul sonrasında çok daha şanslı olacaktır. Üniversite olarak öğrencilerimize okul sonrası sosyal aktivite imkânları sunuyoruz. Öğrencilerin ders sonrasındaki zamanları eğlenceli ve faydalı geçirebilmeleri adına topluluklar kurmalarını için destekler veriyoruz. Göreve geldiğimizde 70 olan öğrenci topluluğu sayısını 2 yıl içerisinde 152’ye çıkarttık. Yüzde yüzden fazla bir artış olmasını sağladık. Öğrencilerimize hak ettikleri kalitede nitelikli ve güvenli sosyalleşme mekanları sunacağız” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Eyl-2017]

Haber Görüntüleme : 3.110 - 0