Öğretim Görevlisi Rana Azimzade’yi kaybettik

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Rana Azimzade (65), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Rana Azimzade için Müzik Bölümü binasında tören düzenlendi. Törene, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın yanı sıra meslektaşları, ailesi ve yakınları katıldı.

Rana Azimzade, Kampüs Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

6 Nisan 1952 yılında Bakü’de doğan Rana Azimzade, lisans eğitimini Üzeyir Hacıbeyov adına Azerbaycan Devlet Konservatuvarında 1975 yılında tamamladı.

1970-1990 yılları arasında Bakü’de çeşitli konserlere eşlik eden ve solist olarak katılan Azimzade, sonrasında Türkiye’ye gelerek Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

İki çocuk annesi olan Rana Azimzade pek çok öğrenci yetiştirdi ve Bursa’nın sanat hayatına katkıda bulundu. Tiyatro oyunları da yöneten Azimzade, 2014 yılında Bursa’da Opera ve Bale Akşamı etkinliğinde eşi şef Yusuf Hasanov ile birlikte görev aldı. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Ağu-2017]

Haber Görüntüleme : 4.076 - 0