Teknogirişimcilere TÜBİTAK'tan büyük destek

 

UÜ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI PROF. DR. YUSUF ULCAY:

“UÜ-TTO’NUN BAŞARISI YÜZDE 70’E ULAŞTI”

ULUTEK YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM BURKAY:

“ÜLKEMİZİ HEDEFLERİNE YENİLİKÇİ VE TEKNOLOJİ ODAKLI FİKİRLER TAŞIYACAK”

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) mentörlük yaptığı 10 girişimciden 7’si TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Teknogirişim Sermaye Destek Programı’ndan destek alarak, teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı yakaladı.

BTSO ve Uludağ Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren UÜ-TTO, teknoloji odaklı yeni iş fikirlerine sahip girişimcileri ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor. ‘ULUKOZA Destek Programı’nı geliştiren UÜ-TTO, girişimcilere hayallerindeki projeyi gerçekleştirmelerine rehberlik etmek amacıyla mentörlük, iş planı, başvuru dokümanı, başvuru süreçleri, proje yönetimi gibi çeşitli eğitimleri verdi. Bu eğitimlerin ardından da girişimci adayları, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) BİGG Teknogirişim Sermaye Desteği Programı’nın 2017 yılı 1. çağrısına katıldı. UÜ-TTO aracılığı ile çağrıya başvuran 10 girişimciden 7’sinin projesi TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

UÜ-TTO GİRİŞİMCİLERİNE 1 MİLYON TL DESTEK

Türkiye genelinde TÜBİTAK 1512 BİGG Programı’nın 1. Aşaması’nı yürüten 20 kuruluş arasında yer alan UÜ-TTO’nun 7 tekno girişimcisinin kuracağı teknoloji tabanlı şirketler, TÜBİTAK tarafından sağlanan yaklaşık 1 milyon TL tutarındaki hibe desteğinden faydalanabilecek. Söz konusu şirketler, en fazla 18 ay içerisinde iş planlarında yer alan kavramsal tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite ve teknoloji geliştirme faaliyetlerini tamamlayıp, elde edilen çıktıları ticari değere dönüştürecek.

REKTÖR ULCAY, “ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ SOMUT DEĞERE DÖNÜŞÜYOR”

Uludağ Üniversitesi Rektörü ve TTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, UÜ-TTO tarafından verilen eğitimler sonucu TÜBİTAK’a gönderilen iş fikirlerinin desteklenme oranının bir önceki yıl %30 seviyesinde iken 2017 yılında büyük bir artış kaydedilerek %70’e ulaştığını vurguladı.

Teknolojide söz sahibi olmak ve bilgiye dayalı sanayileşme için Ar-Ge faaliyetlerine verilen önem ve desteğin daha da artması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ulcay, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren ULUTEK ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin üniversite-sanayi işbirliğinin somut değere dönüşmesi konusunda önemli bir misyon üstlendiklerini dile getirdi. UÜ-TTO’nun mentörlük yaptığı girişimcilerin TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Semaye Desteği Programı’ndan aldığı finans desteğinin önemli bir başarı olduğunu ifade eden Ulcay, “UÜ-TTO, girişimcilerimizin teknolojik iş fikirlerini ticarileştirme konusunda her türlü desteği sunuyor. TÜBİTAK bünyesinde açılan hibe destek programları da önemli fırsatlar sağlıyor. Bizim hedefimiz 20 uygulayıcı kuruluş arasında UÜ-TTO ULUKOZA Programı’nın ilk 3 içerisinde olmasını sağlamaktır. TTO yöneticilerimizi ve girişimcilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, projelerin kentimize ve ülkemize faydalı yatırımlara dönüşmesini diliyorum” dedi.

BAŞKAN BURKAY, “İYİ FİKİRLER EKONOMİDE FARK OLUŞTURUYOR”

BTSO ve ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, günümüzde firmaların, kentlerin ve ülkelerin rekabetteki yerini bilgiye dayalı üretim süreçlerinin belirlediğine işaret etti. Yüksek katma değerli yatırım ve üretim hedeflerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Burkay, bu kapsamda teknolojik bilgileri ticarileştirerek endüstriye kazandırma noktasında örnek çalışmalar gerçekleştiren ULUTEK ile fikri ve sınai mülkiyet haklarını koruyan, ticarileştiren, üniversite-sanayi birlikteliğini güçlendiren TTO’nun kente önemli katkılar sağladığını kaydetti. Teknoloji Transfer Ofisi aracılığı ile rehberlik yaptıkları girişimcilerin TÜBİTAK BİGG Teknogirişim Sermaye Destek Programı’ndan destek almasının daha çok teknoloji odaklı ürünün ekonomiye kazandırılmasının önünü açacağını ifade eden Başkan Burkay, “İyi fikirlerin ekonomide fark oluşturduğu bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizi hedeflerine yenilikçi ve teknoloji odaklı fikirler taşıyacak. TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazanan tüm girişimci adaylarımızı kutluyorum. Yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılmasına öncülük etmeyi sürdüreceğiz” şeklide konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Ağu-2017]

Haber Görüntüleme : 3.585 - 0