Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Koşusu'nu Kuğu Güzeli kazandı

Türkiye Jokey Kulübü ve Uludağ Üniversitesi ortaklığında Bursa Osmangazi Hipodromu'nda düzenlenen ve programın tek kupalı mücadelesi olan Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Koşusu’nu Kuğu Güzeli isimli kır kısrak kazandı.

Önceki gün düzenlenen yarışların son koşusu olarak yapılan 2017 UÜ Veteriner Koşusu, keyifli bir mücadeleye sahne oldu. Koşuyu, Selin Dikencik'in sahibi olduğu, Sultansuyu Tarım İşletmesi yetiştirmesi kır kısrak Kuğu Güzeli jokeyi Sercan Tırpan idaresinde kazanmayı başardı.

4 yaşlı safkan Arap atlarının mücadele ettiği koşu, çim pistte 2000 metre mesafe üzerinden gerçekleştirildi. 51.000 TL birincilik ikramiyesi olan, 7 atın start aldığı koşunun ikinciliğini, iç kulvara yakın safkanlardan Akarnejat (Haberbatur - Durudoğa / Rikardo) elde ederken, kır safkan Hira (Zenginoğlu - Suzira / Kobra) üçüncü, Ünalamca (Hürbatur - Neame 56 / Kayhanbey) ise tabelayı tamamlayan isim oldu.

Kazanan Kuğu Güzeli için koşunun bitiriş derecesi 2.19.51 olurken, farklar Boyun - 1/2 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına safkanın antrenörü Hakan Cansu'ya kupasını, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay verdi. Törene, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ebru Yalçın ve Doç. Dr. Abdülkadir Orman ile  Bursa Hipodromu Teknik Müdür Yardımcısı Behti Çolak da katıldı.

Haber Tarihi : [08-Ağu-2017]