“15 Temmuz Özgürlüğümüzün Ve Demokrasimizin Sembolüdür”

 

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Yusuf Ulcay mesajında; “Ülkemizin karşılaştığı en büyük ihanet gruplarından birisi olan FETÖ çetesine karşı insanlık tarihinin en büyük direnişlerinden birini gösteren milletimizin yazdığı 15 Temmuz Destanı, şanlı tarihimizde özgürlüğümüzün ve demokrasimizin ebedi sembolü olarak yerini almıştır.” dedi.

 

Çanakkale’de yedi düvele karşı koyan, yokluklar içinde Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran, 15 Temmuz’da da tanklara, uçaklara kendini siper eden inanç ve şuur Türkiye’nin dünya var oldukça yaşayacağının teminatı olduğunu söyleyen Rektör Ulcay; “Çok şükür ki Malazgirt’te Battal Gazi’den İstanbul’un fethinde Ulubatlı Hasan’a, Çanakkale Seyit Onbaşı’dan, Kurtuluş Savaşı’nda Hasan Tahsin’e ve 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir’e kadar Anadolu’yu bize vatan yapan güçlü ruh, hep canlı ve dimdik ayaktadır. Al bayrağı kutsal sayan bu milleti asılardır ayakta tutan irade diri oldukça vatanımızı parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye üzerinde plan yapan, karanlık senaryolarını bu topraklarda sahnelemek isteyen şer odakları, dün olduğu gibi her zaman hezimete uğramaya mahkumdur. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bayrağımız, vatanımız ve devletimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyor, gazilerimize saygılarımı ve şifa dileklerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Şehitlerin emaneti olan değerli ailelerine ve yakınlarına da sabırlar dilediğini vurgulayan Yusuf Ulcay, sözlerine şöyle devam etti: Türkiye’mizi karanlığa sürükleme hevesindeki tüm terör örgütlerini ve destekçilerini lanetliyor, devletimizi korumak için canlarını ortaya koyan vatansever halkımıza ve güvenlik güçlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : 3.567 - 0