Çerkez Kampı’nda bölgesel barış konuşulacak

 

Uludağ Üniversitesi, 120 Çerkez kökenli öğrencinin katıldığı Çerkez Kampı’na ev sahipliği yapıyor. 9 gün sürecek kampta öğrenciler ve akademisyenler dünya ve bölgesel barış hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği’nin yürütücüsü olduğu Uludağ Üniversitesi Çerkez Kampı başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ve Mustafakemalpaşa Belediyelerinin desteklediği kampın açılış töreni Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 9 gün sürecek kampın sonunda 120 öğrenci, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde de 3 gün eğitim görecek. Toplam 12 gün sürecek eğitimlerde Çerkez çocuklar ile Uludağ Üniversitesi ve Sabahattin Zaim Üniversitesi akademisyenleri küresel ve bölgesel barış hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar.

124 FARKLI ÜLKEDEN 3 BİN 500 YABANCI ÖĞRENCİ

Çerkez Kampı’nın açılış töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle öğrencilerin de bu iki şehri yakından tanıma fırsatı yakalayacaklarını belirten Rektör Yusuf Ulcay; “Etkinlik nedeniyle üniversitelerin yanı sıra Osmanlı Devleti’ndeki iki önemli şehri de tanıma fırsatı yakalayacaksınız. Bu yaşta böyle güzel bir grup ile iki önemli şehri gezmek sizin için büyük bir şans olacaktır. Uludağ Üniversitesi olarak da bizler Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Yeni katılacak öğrencilerimizle birlikte 70 binin üzerinde öğrenci barındıran bir eğitim kurumu haline geleceğiz. 3 bin 500’e yakın 124 farklı üniversiteden öğrenciyi barındırıyoruz. Bu dönem yabancı öğrenci başvuru sayısı 5 bine yaklaştı. Önümüzdeki yıl bu rakamı geçmeyi hedefliyoruz. Dünyanın 10 farklı ülkesinde 12 merkezde Uludağ Üniversitesi’ne giriş sınavı yaptık. Türkçe bilmeyen öğrencilerimiz için de ULUTÖMER vasıtasıyla Türkçe eğitimler veriyoruz. Siz değerli Çerkez öğrencilerimize de üniversitemizin kapısı her zaman açık olacaktır” dedi.

KAMPA ÖĞRENCİLER VE AKADEMİSYENLER BÖLGESEL BARIŞI DEĞERLENDİRECEK

Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Şerif Birinç ise Çerkezler gittikleri ortamlara çabuk alışıyorlar ve birleştirici rol oynuyorlar. Bu anlamda bölgesel barışa katkısı olması amacıyla bu etkinlikleri düzenliyoruz. Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği olarak, Kültür Bakanlığı, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ve Mustafakemalpaşa Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Sebahattin Zaim Üniversitesi ortaklığında yapılıyor. 120 öğrenci var. Rusya’dan, Arap ülkelerinden, İsrail’den ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen Çerkez öğrenciler yer alıyor. Uludağ Üniversitesi bu etkinliğin merkezinde yer alıyor. Öğrencilerimize bu kampta eğitimler vereceğiz. İleriye dönük olarak neler yapabiliriz, bölgesel barışa nasıl katkı sağlayabiliriz sorularına cevaplar arayacağız. 9 gün sürecek program sonunda Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde de 3 günlük bir program yapacağız.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : 3.287 - 0