Uludağ Üniversitesi iftarda 50 bin kişiyi ağırladı

 

Uludağ Üniversitesi, merkez Görükle kampüsü ve İlahiyat Fakültesi’nde Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği iftar organizasyonlarında büyük çoğunluğu öğrenci ve akademisyen olmak üzere toplam 50 bin kişiyi misafir etti.

Uludağ Üniversitesi tarafından 3 yıldır aralıksız sürdürülen iftar organizasyonlarından öğrenciler, akademisyenler ve üniversite hastanesine gelen vatandaşlar yararlanıyor. Ramazan’ın ilk günü başlayan ve tüm ay boyunca sürdürülen iftar programlarında sadece bu yıl toplam 50 bin kişi ağırlandı. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, başlattıkları iftar geleneğinin önümüzdeki yıllarda da devam ettirileceğini söyledi.

Organizasyona verdikleri desteklerden dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür eden Rektör Ulcay;

“Ramazan ayının manevi iklimini Uludağ Üniversitesi’nde de yaşatalım istedik. 2015 yılında bu uygulamayı başlatmıştık. Bir ay boyunca ücretsiz olarak misafirlerimize iftar yemeği verdik. Günlük yaklaşık bin 850 kişiyi ağırladık. Ağırlıklı olarak öğrencilerimiz bu imkândan faydalandılar. Akademisyenlerimiz ve hastanemize gelen misafirlerimizle birlikte 11 ayın sultanı Ramazan ayını geride bıraktık. İlk yıldan itibaren bizlere bu konuda destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe başta olmak üzere tüm hayırseverlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu vesile ile tüm Türkiye’nin, Bursalı hemşerilerimizin, akademisyen ve öğrencilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Haz-2017]

Haber Görüntüleme : 2.861 - 0