Veteriner Hekimler diplomalarını aldı

 

Uludağ Üniversitesi Veteriner Hekimlik Fakültesi 35. Dönem diploma töreni tamamlandı. Mezun olmaya hak kazanan toplam 85 veteriner hekim adayı diplomalarına kavuştu.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eray Alper ve Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Veteriner Hekimlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, Sağlık Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülşah Çeçener, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

ARAŞTIRAN VE DENEYİMLEYEN BİREYLER OLUN

Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay öğrencilere seslenerek her zaman çok çalışmaları gerektiğini vurguladı. Öğrenmenin yaşının olmadığını söyleyen Rektör Yusuf Ulcay, “Bana mesleğimi sordukları zaman profesyonel talebeyim diyorum. Çünkü hiçbir zaman öğrendiklerimle yetinmiyorum. Her zaman öğrenmeye devam ediyorum. Sizler de mutlaka bundan sonra gerek mesleğinizle ilgili gerekse de dünya üzerindeki gelişmelerle ilgili bilgiler edinmekten geri kalmayın. Mutlaka araştıran ve deneyimleyen insanlar olun. Asla kimsenin fikirlerine göre hareket etmeyin. Sizlerin de ilgi alanları olsun. Son olarak da üniversitenizden, hocalarınızdan ve arkadaşlarınızdan kopmayın. Varsa mezunlar derneğinize üye olun, yoksa da bir dernek kurarak burada biriktirdiğiniz güzel dostlukları devam ettirin. Hepinize bundan sonraki meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

BAYRAĞINIZA SAHİP ÇIKIN

Törende konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay ise gençlere üstlenecekleri yeni unvanın zorlukları ve sorumluluklarıyla birlikte mezun olacaklarını söyledi. Genç mezunlara Türkiye’nin zor günler geçirdiği bir dönemde mezun olduklarını hatırlatan Dekan Günay; “Hepinizle gurur duyuyorum. Sizlerden en büyük dileğim vatanımıza, milletimize ve en kutsal varlığımız olan bayrağımıza sahip çıkmanızdır. Bu duygular ile sizleri sevgiyle kucaklıyorum. Yolunuz ve şansınız açık olsun” diye konuştu.

TOPLAM 512 LİSANSÜSTÜ MEZUN

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülşah Çeçener de 2016-2017 eğitim-öğretim yılında toplam 25 öğrencinin doktora diploması almaya hak kazandığının bilgisini verdi. Bu sayıyla birlikte enstitünün kuruluşundan itibaren 155’i yüksek lisans ve 357’si de doktora olmak üzere toplam 512 lisansüstü mezun kazandırdıklarını açıklayan Gülşah Çeçener, doktora yapmak isteyen herkesi enstitüye beklediklerini belirtti. Çeçener, ayrıca konuşmasında Uludağ Üniversitesi yönetimine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Haz-2017]

Haber Görüntüleme : 3.165 - 0