Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin yurtdışı şansı artıyor

 

Uluslararasılaşmaya önem veren Uludağ Üniversitesi, öğrencilerin değişim programlarından daha fazla yararlanmasını sağlamak için yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürüyor.

Üniversite yönetiminin koyduğu hedefler doğrultusunda çalışmalarını yürüten Uluslararası İlişkiler Erasmus Ofisi, son altı ayda 30’un üzerinde seminer, toplantı, çalıştay gibi faaliyetlerde bulunarak Avrupa’daki üniversitelere 300’ün üzerinde öğrenci gönderme hakkını elde etti.

Uluslararası İlişkiler Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Kaynaklı, yapılan çalışmalardan sonra kurumlararası anlaşma sayılarında ciddi bir artış gözlendiğini ve altı ayda toplamda 12 farklı ülke ile 26 yeni kurumlararası anlaşmanın üniversiteye kazandırıldığını belirtti. Hem öğrenim hareketliliği hem de personel hareketliliğini içeren yeni anlaşmalarla birlikte Uludağ Üniversitesi toplamda 70 öğrenci ve 53 akademik/idari personeli de kontenjanına eklemiş oldu.

Prof. Dr. Kaynaklı, Uludağ Üniversitesi’nin her alanda olduğu gibi Erasmus programında da niteliğini yükseltmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Haz-2017]

Haber Görüntüleme : 3.753 - 0