Uludağ Üniversitesi, çocukları geleceğe hazırlıyor

 

Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, gelişen dünyada çocukların sahip olması gereken özellikleri de göz önüne alarak üç farklı konuda yaz okulu açıyor.

Uludağ Üniversitesi’nin örgün öğretim programları dışındaki eğitim programlarını organize eden,  kurumlar ve gerçek kişilere danışmanlık desteği sağlayan, seminer, konferans gibi çalışmaları düzenleyen birimi Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUSEM),  okulların tatile girmesinin ardından ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik çeşitli yaz okulları açacak.

ULUSEM’in bu yaz ilk kez düzenlediği eğitimler, 12 Haziran’da başlayıp 15 Eylül’e kadar 6 dönem halinde gerçekleştirilecek. Her eğitim dönemi iki hafta sürecek ve öğrenciler bu süre içinde toplam 30 saat eğitim alacak.  Web tasarım, Maker ve Kodlama eğitimleri olarak üç farklı alanda konusunda uzman kişilerin görev alacağı yaz okullarına son başvuru tarihi 11 Haziran olarak belirlendi. Eğitimler sonunda öğrencilere sertifika da verilecek.

MAKER YAZ OKULU

6-16 yaşlarındaki çocukların başvurabileceği Maker Yaz Okulunda, Robotik Eğitim, Robot Play, Kodlama, Mekanik Tasarım, 3D Çizim ve 3D Yazım, Arduino, Elektronik Devreler, Dönem Sonu Proje Yarışması gibi eğitimler verilecek.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız. 

WEB TASARIM YAZ OKULU

12-16 yaş grubuna yönelik gerçekleştirilecek Web Tasarım Yaz Okulunda ise Genel Web Bilgisi ve Web Terimleri, HTML5 ve CSS3 ile Tasarım, İçerik Yönetim Sistemleri, Site Yayınlama, Site Yedekleme gibi konular yer alacak. Eğitimler, dönem sonu projesi hazırlanmasıyla sona erecek.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız 

KODLAMA YAZ OKULU

8-11 yaş grubu için düzenlenen Kodlama Yaz Okulunda, Programlama Nedir?, Algoritma Nedir?, Code Programına Giriş, Code’da Karakter, Arayüz ve Menüler, Kod Blokları ile Çalışma (Scratch, Code Studio), Değişkenler (Scratch, Code Studio), Operatörler (Scratch, Code Studio) ve Listeler (Scratch, Code Studio) gibi konularda eğitim verilecek.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Haz-2017]

Haber Görüntüleme : 3.135 - 0