İnşaat sektörü için “Yapı Malzemeleri Laboratuvarı” hizmete açıldı

 

 

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde oluşturulan  “Yapı Malzemeleri Laboratuvarı” hizmete açıldı.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü binasında oluşturulan “Yapı Malzemeleri Laboratuvarı” , Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Mühendislik Fakültesi Dekanı  Prof.  Dr. Ali Osman Kopmaz,  İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, öğretim üyeleri, sektör firmalarının temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yeni açılan laboratuvarın hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, üniversite olarak buraya 700 bin lira destek verdiklerini hatırlatarak, “Bunu yaparken de  karlı bir yatırım olacağını düşünerek yaptık. Üniversitede yapılan çalışmaların ilgili sektörlerde yansımasının mutlaka görülmesi lazım. Bunun da ekonomiye katkı koyacak şekilde olması gerekir” dedi.

Rektör Ulcay, dünya üniversiteleri ile rekabet için “Her şeyi devlet yapsın, eskirse yenilesin” mantığını terk etmek gerektiğinin altını çizerek, Biz çalışacağız, kazanacağız, yenileyeceğiz. Devletin hazinesi sonsuz değil, ancak böyle yaparsak kazanabiliriz” şeklinde konuştu.

Özellikle genç akademisyenlerin ve öğrencilerin, rekabetçi ortamda ayakta kalabilmek için mücadeleyi öğrenmeleri gerektiğini  belirten Rektör Ulcay, “Üniversitelerimiz de özel sektör mantığıyla çalıştığı sürece bir adım ileri gidebilir. Akademisyen arkadaşlarımızın ilgili sektörlerle ortak projeler yapmaları lazım. Aksi takdirde sadece kendimizi kandırırız. Şu anda açılışını yaptığımız laboratuvar, sektörle ortak projelerin yapılacağı önemli bir laboratuvar olacaktır” dedi.

Üniversitenin proje ortaklarından Bursa Beton’un Ar-Ge Müdürü Ahmet Hilmi Aytaç da açılışta yaptığı konuşmada, akademik çalışmaların çok değerli olduğunu, ancak sanayi ile entegre çalışmaların daha değerli olduğuna işaret ederek, bu laboratuvarda Üniversitenin akademisyenleriyle birlikte önemli projeler gerçekleştireceklerine inandığını dile getirdi.

Polisan Yapı Kimyasalları AŞ. Satış Müdürü Gökhan Yılmaz ise, İnşaat mühendisliği Bölümü’yle yapı malzemeleri konusunda ortak projeler yürüttüklerini hatırlatarak, “Sektörde başa oynamanın verdiği güç ve güvenle milliyetçi duygular içinde üniversite ile ar-ge çalışmalarını geliştirmeye çalışıyoruz. Bu kadar nitelikli ve güzel bir laboratuvarı hem üniversiteye hem sektöre kazandıran Üniversite yönetimine teşekkür ederim” dedi.

UTEST Yurtiçi Bölge Satış Sorumlusu Mustafa Berkay Doğan da, uluslararası standartlara uygun malzeme test cihazları ürettiklerini belirterek, Uludağ Üniversitesi ile çeşitli projelerde yer aldıklarını ve bu işbirliğinin daha da ileriye taşınacağına inandıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından laboratuvarın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi ve ardından Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve beraberindekiler, laboratuvardaki test cihazları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

NELER YAPILIYOR?

Açılan laboratuvarda, TS EN normlarına ve ISO 9001: 2008 kalite standartlarına uygun olarak agrega deneyleri, çimento, harç, beton, tuğla, kiremit, ahşap gibi 108 çeşit yapı malzemesinin test ve analizi yapılabiliyor. Laboratuvar kamu ve özel sektöre de hizmet verecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-May-2017]

Haber Görüntüleme : 4.580 - 0