Uludağ Üniversitesi’nin Zeybekleri, 19 Mayıs töreninde gösteri yaptı

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, Uludağ Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle renklendi.

Bursa Valiliği’nin Atatürk Anıtı ve Kent Müzesi önünde düzenlediği  törenlere katılan Öğr. Gör. Nazım Gürak yönetimindeki Uludağ Üniversitesi Halkoyunları Ekibi, Atatürk’ün çok sevdiği Zeybek oyunlarıyla büyük beğeni topladı.

Bursa’da ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’ ‘Tophane Saltanat Kapı’dan Heykel’e uzanan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Bursa Vali Vekili Abidin Ünal, Bursa Protokolü ve çok sayıda genç eşlik etti. Törenin yapılacağı Bursa Kent Müzesi’nin önüne kadar ellerde ay-yıldızlı bayrakla yüründü.

Kent Müzesi önünde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından halk oyunları, şiir okunması ve öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli gösterilerle devam etti.

Tören sonunda Bursa’da ‘19 Mayıs ve Gençlik Koşusu’nda dereceye giren genç sporculara Bursa Vali Vekili Abidin Ünal tarafından madalyaları verildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-May-2017]

Haber Görüntüleme : 2.970 - 0