Uludağ Üniversitesi, Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’nda projelerini tanıttı

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ),  TC Kalkınma Bakanlığı ile TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde İstanbul Pullman Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’na katıldı. 

UÜ Proje Yönetim Merkezi Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay'ın organize ettiği Uludağ Üniversitesi stantlarını YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger’in yanı sıra çeşitli fakültelerden öğretim üyeleri ve akademisyenler de ziyaret etti. Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’na sekiz projeyle katılan Uludağ Üniversitesi, kamu ve özel sektör kuruluşlarının büyük ilgisini çekti.

Fuarda tanıtılan projeler arasında, Türkiye’de İpek Ameliyat İpliği Üretimi, Esnek Tekstil Yüzeylerinden Güneş Pili Üretimi, Yeni Nesil Traktörler için Yüksek Tork Aktarımına Sahip Uzun Ömürlü Debriyaj Tasarımı, Nanolifli Cerrahi Adezyon Bariyeri, Tarımsal Veri merkezi ve Erken Uyarı Sistemi, Enerji Yönetimli İnternet Erişimli Grup Priz, Alüminyum Köpük Takviyeli Plastik Malzemeden Çarpışma Kutusu Geliştirilmesi ve  Tekerlekli Park Bahçeler Otomatik Sulama Sistemi projeleri bulunuyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-May-2017]

Haber Görüntüleme : 2.702 - 0