Personel
Bilgi Paketi
Hastane Randevu Sistemi
ULUYÖS 2018

Uludağ Üniversitesi, ilk kez yurtdışında yabancı uyruklu öğrenci sınavı yaptı

Haber Tarihi : 17-05-2017
Uludağ Üniversitesi

“3. Nesil Üniversite” vizyonuyla hareket eden ve uluslararasılaşmaya önem veren Uludağ Üniversitesi yönetimi, bu yıl ilk kez Bursa dışında 10 ülkede ve 12 merkezde Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı yapmaya başladı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eray Alper ve Prof. Dr. Mehmet Yüce yönetiminde Uludağ Üniversitesi görevlilerince Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça ve Endonezce dillerinde yapılan sınavlar sonucunda yabancı öğrenciler ön lisans ve lisans programlarına kayıt hakkı kazanıyor.

Uludağ Üniversitesi, 2017-2018 dönemi için Bursa’nın yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Makedonya, Yunanistan, Ruanda ve Van’da yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavını başarıyla tamamladı.

Sınavlar 20 Mayıs tarihinde de Ürdün, Nijerya ve Arnavutluk’ta yapılacak.

Sınavlara, yabancı uyruklu veya orta öğrenimini yurt dışında tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler başvurabiliyor.

Sınav sonrasında adaylar aldıkları puanlar ve tercihleri doğrultusunda Uludağ Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanıyor.

HABER ARŞİVİ (Tüm Haberler)