Geleceğin bilim adamları ULUTEK’ten çıkacak

Uludağ Üniversitesi ve BTSO’nun iştiraki ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi, "ULUTEK Maker Çocuk" projesi yaz dönemi kursları ile yeniden start almaya hazırlanıyor.

Farklı yaz gruplarındaki çocuklara eğlenceli bir ortamda bilimsel eğitim imkânı sunulan kurslar sayesinde çocukların teknolojiyi kullanan değil, üreten bireyler olmasını amaçlıyor. Geçtiğimiz yaz döneminde ilk kez başlayan ULUTEK Maker Çocuk Projesi, binlerce Bursalı ailenin büyük beğenisini kazandı. Yaz ve Kış dönemlerinde 6-9 ile 10-16 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen kurslarda insansı robotlardan 3D yazıcılara, elektronikten arttırılmış gerçekliğe, kodlamadan mekanik tasarıma kadar çok sayıda farklı bilimsel projeler bizzat uygulatıldı.

Yeni dönem yaz okulu kurslarını ‘Kodluyoruz-Tasarlıyoruz-Üretiyoruz’ ana temasıyla bir kez daha çocuklara açmaya hazırlanan ULUTEK Maker Çocuk birinci dönem kursları, 12-23 Haziran tarihlerinde arasında gerçekleştirilecek. 6-9 ve 10-16 yaş çocuk grupları için farklı eğitim imkânlarının sunulacağı kurslara başvuru yapmak isteyen aileler www.ulutekmakercocuk.com adresini ziyaret edebilirler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-May-2017]

Haber Görüntüleme : 3.003 - 0