Teknik öğrencilerin projeleri yılsonu şenliğinde görücüye çıktı

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri hazırladıkları bilimsel projeleri Yılsonu Öğrenci Projeleri Şenliği’nde tanıttı.

UÜ Teknik Bilimler MYO tarafından gerçekleştirilen Yıl Sonu Öğrenci Projeleri Şenliği'nde yüksekokul programlarında eğitim gören öğrencilerin gerçekleştirdiği projeler fuarda görücüye çıktı. MYO içerisinde kurulan stantları UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Turan Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, üniversite yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler ziyaret etti.

REKTÖR ULCAY: 3. NESİL ÜNİVERSİTE MİSYONU BURADA HAYAT BULUYOR

Kurulan stantları gezen ve öğrencilerden projeler hakkında bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi yönetimi olarak yeni ve talep görecek her türlü projeye destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Uludağ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) aracılığı ile üniversite içerisinde üretilen ve katma değeri olan projeleri pazara sunduklarını vurgulayan Rektör Ulcay; “Uludağ Üniversitesi olarak her alanda Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bilimsel projeler alanında da performansımızı arttırarak, hem sıralamalardaki yerimizi yukarıya taşıyacağız hem de ülkemize ve kentimize daha fazla değer üretme görevimizi yerine getireceğiz. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizi de bu anlamda yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. 3. Nesil Üniversite vizyonu gereği üniversitemizin her kurumunda katma değer üreten ve ürettiklerini gelire dönüştüren, sanayi ile iç içe bir eğitim kurumu oluşturmayı hedefliyoruz. Bugün öğrencilerimizin hazırlamış oldukları projelerin başarısını görünce de bu hayalimizin hiç de imkânsız olmadığını görüyoruz. Yeni dünya düzeni içerisinde ekonomiye katkı koyacak her türlü fikre, bilgiye ve üretime sonuna kadar destek vereceğimizin de bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

ARANILAN PERSONEL YETİŞTİRİYORUZ

Yıl Sonu Öğrenci Projeleri Şenliği’ni her yıl geleneksel olarak düzenlemeye çalıştıklarını vurgulayan Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise öğrencilere en üst seviyede eğitim verdiklerini aktardı. Öğrencilerin aldıkları eğitim sayesinde iş dünyasında herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarının altını çizen Prof. Dr. Mehmet Karahan, “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak dünya standartlarında mesleki eğitim seviyesini yakalamış durumdayız. Öğrencilerimiz burada aldıkları eğitim sayesinde iş hayatına atıldıklarında gerek teorik gerekse de teknik anlamda ciddi bir zorluk yaşamıyorlar. Bizden mezun olan öğrenciler de ilgili sektörlerde tercihen öncelikli hale geliyor. Bizler burada ara eleman değil, aranılan personel yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ PROJELERİ FUARI’NDA NELER VAR?

Fuarda sergilenen bazı projeler şunlar: Tarım Makineleri Programı öğrencilerinin Güneş ve Rüzgar tribünleri uygulamaları, Makine Programı öğrencilerinin tasarım uygulamaları, Elektronik Teknolojisi öğrencilerinin ultrasonik radar projesi, Elektrik Programı öğrencilerinin kamera sistemleri ve güneş enerjili otomobil projeleri, Mekatronik Programı öğrencilerinin robotik uygulamaları ile oyun tasarımları, Endüstriyel Kalıpçılık Programı öğrencilerinin saç metal kalıp ve plastik enjeksiyon projeleri, Bilgisayar Teknolojisi Programı öğrencilerinin geliştirdikleri yazılımlar, Gıda Teknolojisi Programı öğrencilerinin konserve ve turşu projeleri, Süs Bitkileri ve Yetiştiriciliği Programı öğrencilerinin ürettikleri bitki projeleri. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-May-2017]

Haber Görüntüleme : 3.652 - 0