Ziraat Fakültesi’nden meraklısına ‘organik tarım’ eğitimi

 

Son yıllarda vatandaşın organik tarım ürünlerine yönelmesi, üniversitelerin de bu alanda eğitim vermesinin önünü açıyor. Yaşanan yoğun talep üzerine Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, halka açık organik tarım eğitimleri vermeye başlıyor.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Organik Tarım Komisyonu, Uludağ Üniversitesinin ilgili fakülteleri ve diğer ilgili kurumların katkısı ile organik tarıma ilgi duyan kişilere ve kurumlara yönelik olarak 22-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında “Organik Tarım Eğitimi” düzenleyecek. Katılımın ücretli olacağı eğitimler için de sadece 40 kişilik kontenjan açıldığı belirtildi.

VATANDAŞ ORGANİK TARIM KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan UÜ Ziraat Fakültesi Organik Tarım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, öğrencilere verilen eğitimlerinin birebir aynısını eğitimlere gelecek vatandaşlar için de vereceklerini söyledi. Vatandaşların organik tarım konusunda çok fazla soru sorduğunu ve üniversitede bu yönde bir eğitimin olmasını talep ettiklerini aktaran Prof. Dr. İbrahim Ak; “Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak çok geniş bir araziye sahibiz. Öğrencilerimize verdiğimiz uygulamalı eğitimlerde de bu geniş arazinin imkânlarından faydalanıyoruz. Fakat son yıllarda organik tarım konusuna vatandaşlarımız artık çok daha fazla ilgili hale geldi. Kendi imkânları doğrultusunda organik ürünler yetiştirmeye çalışıyorlar. Bizler de burada bilimsel veriler doğrultusunda organik ürünler yetiştiriyoruz. Buradaki tecrübemizi, organik tarım eğitimi almak isteyen vatandaşlarımıza aktarmak istedik. 22 Mayıs itibariyle bir hafta sürecek organik tarım eğitimi vereceğiz. Kontenjanımızı katılımcılarımıza daha iyi eğitim verebilmek ve birebir ilgilenebilmek amacıyla sınırlı tuttuk. İlgilenen herkesi bu eğitimlere bekliyoruz” dedi.

ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI İÇİN ORGANİK TARIM YAYGINLAŞTIRILMALI

Türkiye’de organik tarımın yeterince bilinmediğine işaret eden Prof. Dr. İbrahim Ak sözlerine şöyle devam etti: “Çevre ve insan sağlığının korunması açısından organik tarımın yaygınlaştırılması gerekiyor. Ülkemizde organik ürünler maalesef yeterince üretilmiyor. Üretilenlerin de önemli bir bölümü ihraç ediliyor. Bu nedenle üretirken çevreyi korumanın yanı sıra, tüketerek de sağlımızı korumamız gerekiyor.”

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-May-2017]

Haber Görüntüleme : 4.025 - 0