Miniklerin ebru sergisi göz kamaştırdı

 

Uludağ Üniversitesi Kreş Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kendi yaptıkları ebru eserlerinden oluşan bir sergi açtı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi Fuaye alanında gerçekleşen serginin açılışına Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, kreş öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı. UÜ Kreş Anaokulu’nda öğrenim gören 5-6 yaş arasındaki öğrenciler, öğretmenlerinin kendilerine öğrettiği yöntemler sayesinde muhteşem ‘ebru’ eserleri ortaya çıkardı.

Serginin açılış törenine katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce “Çocuklarımızı sanatla buluşturmak en güzel eğitim şeklidir. Ebru sanatı, Türk milletinin bir sanat dalıdır. Dünyanın her yerinde de Türk milletini akla getirir. Bu sanat aynı zamanda öğrencilerimize hayal gücü de katmaktadır. Son dönemde geleneksel sanatlarımız ön plana çıkmaya başladı. Ben bu sergiye emeği geçen tüm çocuklarımızı ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Bizlere gösterdikleri bu güzel çalışmaları hayranlıkla izlediğimi bilmenizi istiyorum. Eserlerin oluşmasında ve burada sergilenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

UÜ Kreş Anaokulu Müdürü Bircan Reçber, “Çocuklarımızın estetik değerleri hakkında fikir edinmesi ve el sanatlarını tanımaları anlamında böyle bir çalışmaya imza attık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla da bugün sergimizi açtık. Her yıl farklı bir alanda çocuklarımıza çalışmalar yaptırıyoruz. Bu yıl da ebru sanatını kendilerine hem öğrettik hem de uygulattık. Elde ettiğimiz sonuçları da bu sergimizde katılımcılarımızın beğenisine sunduk” diye konuştu.

Konuşmaların ardından izlenime açılan sergi, 26 Nisan tarihine kadar Mete Cengiz Fuaye alanında açık kalacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Nis-2017]

Haber Görüntüleme : 3.826 - 0