Rektör Ulcay; “Alın teri ile akıl terini birleştirmeden kalkınma olmaz”

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite-sanayi işbirliği kavramının Türkiye’de yeni yeni uygulamaya sokulduğunu söyledi. Rektör Ulcay; “Bilim adamının akıl teri ile sanayicinin alın terini birleştirebilirsek o zaman hayal ettiğimiz ilerleme ve kalkınma oranlarını yakalayabiliriz. Diğer türlü üreten değil, tüketen toplum şeklinde hayatımıza devam ederiz” dedi.

Uludağ Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğinin arttırılması adına yürüttüğü çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Son olarak UÜ Teknik Bilimler MYO ile EMKO Elektronik A. Ş. arasında ‘Çalışanlarının Bilgi Seviyelerinin Yükseltilmesi İçin Uzun Süreli Sertifikalı Eğitiminden Geçirilmesi’ protokolü imzalandı. Teknik Bilimler MYO Elektronik programı tarafından EMKO Elektronik A.Ş.’nin belirlediği personel, sertifika eğitiminden geçirilecek.

TÜRKİYE’DE ARAŞTIRMA KÜLTÜRÜ SON 15 YILDA GELİŞME GÖSTERDİ

Protokol imza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 3. Nesil Üniversite vizyonunun ortaya çıkardığı yeni ders konularının öğrencilere iyi aktarılmasının yanı sıra sanayiye de aynı oranda yansıtılması gerektiğini söyledi. Türkiye’de araştırma kültürünün son 15 yılda gelişmeye başladığına işaret eden Rektör Yusuf Ulcay; “Araştırma kültürü yeterince gelişmediği için bugüne kadar üniversite-sanayi işbirliği denilen kavramın yeterinde pratiğe dökülemediğine şahit olduk. Ancak artık yeni yeni üniversitede araştırma konularında çeşitlilik ve artış olduğunu gözlemlemeye başladık. Bu artış üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeye yardımcı oluyor. Üniversitedeki eğitimleri ve araştırmaları, sanayicinin üretim zincirinin bir parçası haline getirebilmemiz gerekiyor. Eğer ülke olarak bir sıçrama yapacaksak, bunu verimli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Üniversite olarak bunu tek başına yapamayız. Sanayici de tek başına yürütemez. Her üniversite en azından kenti şehrindeki sanayinin kalkınması adına yeni fikirler ortaya koymak ve sanayiciye destek olmak zorundadır. Eğer bunu yapamıyorsa o zaman ilerlemek, teknoloji üretmek mümkün olamaz. Sanayicinin alın terini, üniversitenin akıl teri ile birleştirerek hayal ettiğimiz seviyeye ulaşabilmemiz mümkün olur” dedi.

BURSA SANAYİSİNE VİZYON KATACAK BİR PROJE

EMKO Elektronik A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Ispalar ise üniversite yöneticilerini istek ve çalışma azimlerinden dolayı tebrik etti. Teknik eğitim için olması gereken en önemli noktalardan birisinin mesleki eğitim verirken en ufak noktalara bile hassasiyetle yaklaşılması gerektiğinin altını çizen Ayhan Ispalar; “Firma olarak uzun senelerdir Endüstri 4.0 alanında çalışmalar yapıyoruz. Teknolojik çalışanlarımızın da bu alan üzerine adapte olmaları için uğraş veriyoruz. Bunun için de temel elektronik konusunda çalışanlarımızın eğitimlerini aksatmadan sürdürüyoruz. Hocalarımızın özveriyle hazırladıkları eğitim çalışmalarının gelecekte bizim özelimizden çok, Bursa sanayisine bir vizyon katacağına gönülden inanıyorum. Protokol sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı M. Ertan Güneş de okul olarak 3. Nesil Vizyonu ile üretimi akademik eğitimlerle birleştirmek doğrultusunda sivil toplum örgütleriyle çok sayıda toplantı gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Toplantılarda kurulan ikili ilişkiler sonucunda firmalarla işbirliği süreçlerinin geliştiğini kaydeden Güneş, işbirliği süreçlerinin de imzalanan protokoller ile devam edeceğinin bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından iki kurum arasında toplam 1 yıl geçerli olacak projeye UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve EMKO Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Ispalar imza attı. Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ve akademisyenler de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Nis-2017]

Haber Görüntüleme : 3.547 - 0