Sosyal bilimler tezleri tozlu raflardan veri tabanına girdi

 

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, kuruluşundan günümüze kadar yapılan ve devam eden tüm yüksek lisans ve doktora tezlerini veri tabanına işleyerek web sayfasından kullanıma açtı.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Filiz Giray, araştırma, geliştirme ve uzmanlaşmanın öneminin arttığını belirterek, nitelik ve nicelik açısından yapılan bilimsel çalışmalara katkı sağlayacağı düşüncesi ile hem araştırmacılara hem de uygulayıcılara yardımcı olmak amacıyla böyle bir veri tabanı oluşturduklarını söyledi.

Yaklaşık iki yıllık bir ekip çalışmasıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki tüm tezleri ayrıntılarıyla elden geçirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Filiz Giray, bundan sonra finansal, teknolojik yenilik, insani ve sosyal değerlere yönelik lisansüstü eğitim yapmak isteyenlere hem var olan programlarla ilgili ayrıntılı bilgi edinme hem de geçmişte yapılanları görme olanağı sunduklarını ifade etti.

Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki programlara yönelik “akademik kadro”, “dersler” ve “tezler” kısımlarından oluşan veri tabanından isteyen herkes yararlanabiliyor. “Akademik kadro” kısmında, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarında ders veren öğretim üyelerinin fakülteleri, bölümleri ve kişisel bilgileri; “dersler” kısmında, güz ve bahar dönemlerinde verilen yüksek lisans ve doktora dersleri; “tezler”de ise 1979 yılından günümüze kadar tamamlanmış ve şu anda hazırlanmakta olan tüm tezler yer alıyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Nis-2017]

Haber Görüntüleme : 3.206 - 0