Ortaokul öğrencilerinin ilginç projeleri Uludağ Üniversitesi’nde sergileniyor

 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığı’nca yürütülen 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Bursa Bölge Sergisi, Uludağ Üniversitesi’nde meraklılarına açıldı.

Görükle Yerleşkesindeki Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık,  Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, öğrenciler, öğretmenler ve aileleri katıldı.

11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, sergiye Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova illerinden biyoloji, fizik, kimya, matematik olmak üzere dört farklı alandan 322 projenin başvurduğunu, yapılan jüri değerlendirmelerinden sonra 50 projenin sergiye davet edildiğini söyledi.  

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, öğrencilerin okuldan aldıkları birikimi inovatif bir yaklaşıma dönüştürmelerini Türk insanının gelecek iddiası bakımından önemsediklerini belirterek, “Tarihte nesne değil özne olmak istiyorsak, devletin sunduğu imkânları, yarınları kuracak şartları sağlamak için, hepimiz karanlığı yırtmak azmi ile değerlendirmeliyiz. İnovasyon yolculuğunda emek harcayan çocuklara, öğretmenlere, çocukları yalnız bırakmayan velilere, milli eğitim ve milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay konuşmasında, 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Bursa Bölge Sergisine ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, çocuklara bilgiye dayalı özgüveni aşılamanın önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin orta gelir seviyesinden refah seviyesine yükselebilmesi için gençlerin fikir üretip projelendirmeleri gerektiğinin altını çizen Ulcay, sergide projeleriyle yer alan ortaokul öğrencilerinin umut verici olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da, daha iyi bir Bursa daha iyi bir gelecek için gece gündüz çalıştıklarını ve Üniversite ve TÜBİTAK’la ortak çalışmalar yaptıklarını, Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin de bu ortak çalışmalardan biri olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından konuklar, proje sergisini gezdi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi  ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, projelerle ilgili öğrencilerden bilgi alarak önerilerde bulundu.

Proje sergisi, 20 Nisan Perşembe günü yapılacak ödül törenine kadar izlenime açık olacak.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Nis-2017]

Haber Görüntüleme : 4.139 - 0