Uludağ Üniversitesi’nde Kutlu Doğum coşkusu

 

Uludağ Üniversitesi, her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Kuran-ı Kerim ziyafeti, kermes, ebru sergisi, söyleşiler, ilahiler ve mehter coşkusunun yaşandığı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana teması Hz. Peygamber (S.A.V.) ve Güven Toplumu olarak belirlendi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer İlçe Müftülüğü ve Uludağ Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Üniversite Kampüs Camii bahçesinde gerçekleştirildi. Etkinliklere UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Adil Kayaoğlu, dernek temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

TOPLUM İÇERİSİNDEKİ GÜVEN DUYGUSUNUN YENİDEN İNŞA EDİLMESİ GEREKİYOR

Mehter gösterisiyle başlayan etkinliklerin açılış töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini üniversite olarak 5. kez düzenlediklerinin bilgisini verdi. Konuşmasında bu hafta için belirlenen ‘güven’ duygusuna atıfta bulunan Rektör Yusuf Ulcay, “İslam toplumunda ve kendi toplumumuzda güven duygusunu iyi incelememiz gerekiyor. Güven endeksi açısından ülkemizi ele aldığımızda maalesef geri sıralarda kalıyoruz. 79 ülkenin yer aldığı sıralamada geride olduğumuzu görüyoruz. Bu da bizim inandığımız şeyleri yaşayamadığımızı gösteriyor. Bizim toplumumuzda babana bile güvenme diye bir laf vardır. Böyle bir sözün toplumumuzda yaygınlaşması maalesef çok acıdır. Babasına bile güvenmeyen bir toplumda insanlar birbirine güvenebilir mi? Toplum içerisindeki güveni yeniden tesis edebilmek için insanlarımızın değerleri ve inancı ile yeniden tanışması ve barışması gerekiyor. Bu inancın toplum içerisinde yeniden tesis edilmesi gerekiyor. İnandığı gibi yaşamayanlar, yaşadığı gibi inanmaya başlarlar” diye konuştu.

KURAN VE SÜNNETİ MERKEZE ALAN BİR HAYAT SÜRMEK ZORUNDAYIZ

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise yaptığı konuşmasında Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin Hz. Peygamber’e duyulan sevgi ve muhabbetin artmasına vesile olduğunu belirtti. Güven duygusunun topluma yansıtılması için herkesin sorumluluk duyması gerektiğine işaret eden Şükrü Köse, “Bugün insanlık bütün bu emanetlere sahip çıkmadığı için maalesef küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşanmaktadır. Her geçen gün bu bunalımın arttığına şahit oluyoruz. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tarafından tarif edilen gerçek müminlerin nasıl olması gerektiğini iyi çözümlemek ve kendi hayatımızda da bunun en güzel örneklerini vermek zorundayız. Güven duyulan bir birey olabilmek için de bizlere emanet edilen Kuran-ı Kerim ve sünnetleri merkeze alarak hayatlarımızı bu doğrultuda devam ettirmeliyiz” dedi.

İl Müftüsü İzani Turan da katılımcılara Hz. Peygamber ve ‘Güven’ duygusu konulu kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Tören konuşmalarının ardından protokol tarafından alana kurulan ‘El Sanatları Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Nis-2017]

Haber Görüntüleme : 3.369 - 0