Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nden “El emeği göz nuru” sergisi

 

Eğitim-öğretimin yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş Türk el sanatlarını koruyarak aslına sadık biçimde gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük eden Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, müze çalışmaları kapsamında oluşturduğu el nakışlarını Uludağ Üniversitesi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışında konuşan Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç, müze çalışmaları kapsamında öğretmenler ve usta öğreticiler tarafından hazırlanan ve geleneksel Türk el sanatlarından oluşan 105 parçalık koleksiyonun, 100 yıllık orijinalleri ve replikalarıyla birlikte sergilendiğini bildirdi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kent dinamikleriyle yaptıkları çalışmalara farklı bir örnek olan serginin, Türk kültürünün bir yansıması olduğunu, giderek yok olan el emeği göz nuru sanatların yaşaması için Üniversite olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 35-40 dalda eğitim vererek el sanatlarını yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün eşi Ayşe Küçük de, Türk el sanatlarının duygularımızı, hayallerimizi geçmişten günümüze aktardığını, bu nedenle heyecan verici bulduğunu ifade etti.

Bursa Milletvekili Osman Mesten de, modernizm klasik sanatları geriye ittiğine işaret ederek, el emeği ve göz nuru sanatların yapıldığı evde büyümüş biri olarak bugün bu sanatları yapanların önünde saygıyla eğildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı giysilerle mini bir defile yapıldı. Konuklar daha sonra da usta öğreticiler eşliğinde sergiyi gezerek bilgi aldı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’ndeki sergi, 7 Nisan’a kadar izlenime açık kalacak.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Nis-2017]

Haber Görüntüleme : 3.799 - 0