Uludağ Üniversitesi’nden tedavi gören kedi ve köpeklere ücretsiz mama desteği

 

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, bünyesinde yatılı tedavi edilecek olan kedi ve köpeklerin mama ihtiyaçlarını karşılayacak.

UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Atlaspet firmasıyla imzaladığı protokol sayesinde hastanede yatılı tedavi görecek (Hospitalizasyon) kedi ve köpeklerin yaş veya kuru mama ihtiyacını karşılayacak. Bir yıl geçerli olacak protokol ile Hayvan Hastanesi bünyesinde yatılı bakılacak olan kedi ve köpeklere ücretsiz mama temini yapılabilecek.

VETERİNER FAKÜLTESİ ÖN PLANA ÇIKACAK

Protokol imza törenine katılan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Veteriner Fakültesi’nin ve Hayvan Hastanesi’nin her geçen gün daha iyi şartlara kavuştuğunu söyledi. Devlet imkânları ölçüsünde fakülteyi Türkiye’nin önde gelen veteriner fakülteleri arasına sokmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Rektör Yusuf Ulcay; “Fakültemiz ve hayvan hastanemiz kendi alanların önemli noktalara geldiler. Yöneticilerimiz ve hocalarımız ile hep birlikte kurumsal ihtiyaçları çözüme kavuşturuyoruz. Üstüne bir de böyle özel sektör desteği aldığımızda çok daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Hayvan hastanemize bu desteği veren firma yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İYİLEŞME DÖNEMİNDE BESLENME BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, hastanede yatan ve iyileşme döneminde olan hayvan hastaların iyi beslenmesinin kendileri açısından büyük önem taşıdığını aktardı. Bu dönemde verilen mama kalitesinin de farklı bir anlam ifade ettiğine işaret eden Dekan Ülgen Günay; “Önlerinde bulunan mamanın kalitesi hem bizler için hem hayvan için hem de hayvan sahipleri için önem taşıyor. Kolay sindirilebilir ve sağlıklı mamalar tercih etmeye çalışıyoruz. Firma yetkilileri ile bu konuyu konuştuk. Kendileri çok olumlu karşıladılar ve protokol aşamasına geldik. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

UZUN SOLUKLU İŞBİRLİĞİ DİLEĞİ

Atlaspet firmasının sahibi Veteriner Hekim Ahmet Esen de iyileşme döneminde hayvanların beslenmesinin önem taşıdığını çok iyi bildiklerini söyledi. Uludağ Üniversitesi ile geçmiş yıllarda da işbirliği yaptıklarını belirten Ahmet Esen, üniversite ile uzun süreli bir işbirliği arzuladıklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay ve Atlaspet firması sahibi Veteriner Hekim Ahmet Esen tarafından protokole imzalar atıldı. Törende veteriner fakültesi yöneticileri, akademik kadro ve firma temsilcileri hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Nis-2017]

Haber Görüntüleme : 4.645 - 0