TÜBİTAK Lise Öğrencileri Proje Yarışması sonuçlandı

 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölgesi Ödül Töreni, Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

TÜBİTAK BİDEB’in her yıl lise öğrencileri arasında temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında araştırma yeteneğini geliştirmek ve proje kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla yapılan Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın 48. Bursa Bölgesi Ödül Töreni UÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse,  UÜ Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, Proje Bursa Bölge Koordinatörü UÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özkan,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Turan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların yöneticileri ve öğretmenleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

YARIŞMAYA TÜRKİYE GENELİNDEN 14 BİN BAŞVURU

Ödül töreni öncesinde konuşan Proje Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için gençlerin yapacağı katkıların büyük önemi olduğunu belirtti. Öğrencilerin ürettiği fikirlerin projeye dönüşmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını kaydeden Prof. Dr. Mustafa Özkan, “Hayal etmekten korkmayın. Biliniz ki gerçekleştirmek için önce hayal etmelisiniz. TÜBİTAK’ın gerçekleştirdiği bu yarışma online ön değerlendirme, bölge sergisi ve Ankara finali olmak üzere üç aşamadan oluşuyor. Türkiye genelinde bu yıl online ön değerlendirmeye 12 bölgeden 13 bin 946 proje başvurusu yapıldı. Bursa Bölgesi’nden ise bin 226 proje başvurusu yapıldı. Toplam 12 alandan başvuru yapıldı. Bursa başvuru bakımından altıncı sırada yer aldı. Oluşturulan jüri üyeleri tarafından projeler titizlikle değerlendirildi ve Uludağ Üniversitesi’nde yapılan sergiye 100 proje davet edildi. Burada da her alandan dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü projeler değerlendirildi. Birincilik ödülüne 19 proje layık görüldü. Burada yer alan tüm projeler çok değerli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BİRİNCİLER ANKARA’DA YARIŞMAYA HAK KAZANDI

Açılış töreninin ardından sırasıyla önce üçüncülük, ikincilik ve birincilik ödüllerini kazanan öğrencilerin isimleri okundu. Öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Birincilik ödülünü kazanan öğrenciler, Ankara’da gerçekleştirilecek olan final töreninde yarışmaya hak kazandı.

Yarışmada birinci seçilen öğrencilerin isimleri ve alanları şu şekilde açıklandı: Ezgi Boz – Beyza Cabri (Biyoloji), Muhammed Alperen Aydın – Emre Tunalı (Coğrafya), İsa Can Çelikelden – Sanay Unutmaz (Değerler Eğitimi), Muhammed Ubeyd Aytekin – Uğur Temizsoy – Mehmet Arda Deniz – İbrahim Üveys Yıldırım (Fizik), Berfin Naz Karadayı – Engin Deniz Tangut (Kimya), Arda Ntouralı – Hakan Afat (Kodlama), Emre Çifçi – Cem Bora Gemicioğlu – İrem Bolat – Sinem Ulu (Matematik), Şevval Çoşgun – Efekan Varol (Psikoloji), Fatma Nur Davulcuoğlu – Rabia Ay (Sosyoloji), Hande Kobak – Betül Özcan – Gökçehatun Polat – Eda Engür (Tarih), Melih Öztürk (Teknolojik Tasarım), Zeynep Büşra Yatık – Emine Dilara Dolker – Ebrar Küçükbey (Türk Dili ve Edebiyatı).

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 5.025 - 0