Lise öğrencilerine üniversite kavramını anlatacak protokol

 

Uludağ Üniversitesi, gençlerin üniversite kavramını daha iyi algılaması ve başarılı liseler ile işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla yaptığı protokollere bir yenisini daha ekledi.

Uludağ Üniversitesi, Bursa’nın köklü liselerinden Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi ile eğitim, bilim ve kültürel alanlarda işbirliği protokolü imzaladı. Lise öğrencilerinin kendilerini geliştirmesini ve üniversite bilincini algılayabilmelerini amaçlayan protokol kapsamında; Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, Uludağ Üniversitesi’nin Eğitim, Mühendislik, Tıp, Veteriner ve Ziraat Fakülteleri ile ortaklaşa bilimsel çalışma, araştırma ve projeler yapabilecek.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TERCİH SIRALAMASINDA İLK DÖRTTE

Protokol imza töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, başarılı liselerle beraber projeler üretmeyi ve bu liselerden kendilerine başarılı öğrencilerin gelmesini arzu ettiklerini vurguladı. Bu amaçla Uludağ Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilere burs imkanı sağladıklarını açıklayan Rektör Yusuf Ulcay; “Fakülte ve bölümlerimizin hemen hemen yarısına yakınında burs uygulamasını hayata geçirdik. Üniversitemizi tercih eden ve seçtiği bölüme ilk 5 sıradan yerleşen en yüksek puanlı öğrencilere aylık ortalama 500 TL burs veriyoruz. Not ortalamasını en az 2,5 tutan ve alttan ders bırakmayan bu öğrencilerimiz okuldan mezun oluncaya kadar burslarını almaya devam ediyor. Bunun yanı sıra ilk yılın sonunda 3,5’un üzerinde not ortalaması tutturan en başarılı 3 öğrencimize de 750 TL aylık başarı bursu veriyoruz. Buradaki amacımız başarılı öğrencilerin üniversitemizi seçmiş olmasıdır. İkincisi de başarılı öğrencilerin başka bir üniversiteye gitmemeleridir. Bu uygulamaya geçen yıl başladık. Etkisini bu yıl gördük. En çok tercih edilen dördüncü üniversite olduk. Dolayısıyla bazen boş reklam yaparak da en çok seçilen üniversite olabilirsiniz. Ancak gelen öğrencileri burada tutmak için buradaki imkânlarınızın iyi olması gerekiyor. Liselerle yapacağımız çalışma ise ortak projelerin içerisinde yer almaktır. Birlikte faydalı işler yapmayı hedefliyoruz. Sizlere katkıda bulunacağımız noktalar olacaktır. Sizlerden de bu süreçte katkılar bekleyeceğiz” diye konuştu.

Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Şahin ise kentin bir markası olan Uludağ Üniversitesi’yle işbirliği yapmaktan ve ortak projeler üretecek olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Protokol kapsamında hem lise öğrencilerine yeni ufuklar açabileceklerini hem de üniversite kavramını daha iyi anlatabileceklerini belirten Orhan Şahin, desteklerinden ve ilgilerinden dolayı Uludağ Üniversitesi yöneticilerine teşekkür etti.

İmza töreninin ardından Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi öğrencileri, Rektör Ulcay’a çiçek takdim etti. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 3.724 - 0