Rektör Ulcay: “Meslek Yüksekokulları üniversitelerin arka bahçesi değil”

 

Türkiye’deki nitelikli personel açığının doğru bir mesleki eğitimle giderilebileceğini vurgulayan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “MYO’ların ayrı bir bütçesi ve ayrı bir yönetiminin olması gerekiyor. Bu okulları üniversitenin arka bahçesi olarak görmek doğru değil. Meslek lisesi bitiren çocukların meslek yüksekokullarını seçmesi durumunda artı puanlar ile desteklenmesi gerekir” dedi.

UÜ Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu, son bir yıl içerisinde başarılı olarak onur belgesi almaya hak kazanan öğrencileri için başarı belgelerini geleneksel hale getirdikleri bir tören ile verdi. Düzenlenen törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İlçe Belediye Başkanı Süleyman Çelik, İlçe Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Albay Hakan Cirit, İlçe Cumhuriyet Baş Savcısı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Dural, Orhan Holding Onursal Başkanı İbrahim Orhan, Yenişehir MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACI DOĞRU MESLEKİ EĞİTİMLE GİDERİLEBİLİR

Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, doğru eğitimin ekonomiye büyük katkısının bulunduğunu söyledi. Meslek yüksekokullarının öneminin toplum tarafından yeterince anlaşılamadığını vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, MYO’ların kurgusunun da yanlış olduğuna işaret etti. Rektör Ulcay; “Meslek yüksekokulları yine Yüksek Öğretim Kurulu’na bağlı olsun. Ancak ayrı bir bütçesi, ayrı bir yönetimi olsun. Üniversitelerin arka bahçesi olarak görülmesin. Kendi başlarına, nitelikli, eğitim yapan, atölyelerini kurmuş, eğitimini gerçek anlamda uygulamalı yapan ancak eğitimi de meslek liselerinden almış öğrencilerinden almış bir meslek yüksekokulu olması gerekiyor. Meslek liselerinden gelen çocuklara iki yıl içerisinde almış oldukları eğitim altyapısı sayesinde ciddi bir eğitim verme şansınız var. Ancak düz liselerden gelen çocukları siz iki yıl içerisinde tekniker yapamazsınız. Olmuyor da zaten. Özendirmek adına meslek lisesini bitiren çocuklara meslek yüksekokulunu seçerse artı puan verilmesi gerekiyor. Hatta aynı bölümü seçerse bir artı puan daha alsın. Böylece dört yıl liseden sonra iki yıl da meslek yüksekokulunda ihtisaslaşırsa o zaman bu gençlerin ilgili sektördeki çalışma alanlarına adaptasyonları daha kısa olur ve nitelikli eleman ihtiyacını da daha düzenli bir şekilde ortadan kaldırmış oluruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİYE HEDEFLER BELİRLEYİN

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu da başarılı öğrencilerin takdir edilmesinin büyük bir önem taşıdığına işaret etti. Eğitim için yapılan yatırımların yanı sıra insan kaynaklarının da çok iyi yönetilmesi gerektiğini kaydeden İlçe Kaymakamı Seyitoğlu, öğrencilere kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirlenmesi konusunda tavsiyede bulundu.

Açılış töreninin ardından başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere protokol tarafından belgeleri takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 4.698 - 0