Savunma Sanayii Araştırmacı Yetiştirme Sertifika Eğitim Pogramı başlıyor

 

-HAVELSAN, TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, ERMAKSAN, FİGES, FNSS ile yaklaşık bir yıl önce imzalanan SAYP protokolü kapsamında Uludağ Üniversitesi’nde dersler bugün İnşaat Mühendisliği Konferans Salonunda başlıyor.

-Savunma Sanayii Araştırmacı Yetiştirme Sertifika Eğitim programıyla Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören son sınıf öğrencileri ile tez aşamasına gelmemiş yükseklisans öğrencilerine protokol imzalayan firma temsilcileri eğitim verecek. 

 

Uludağ Üniversitesi 3. Nesil Üniversite vizyonuyla üniversite-sektör işbirliğini arttırmak ve üniversitede üretilen bilginin sektöre projelerle aktarılmasını sağlamak için sektörle işbirliği yapmaya devam ediyor. Savunma Sanayii ile yapılacak proje çalışmalarını arttırmak amacıyla 2016 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı, savunma sanayii ile çalışan 8 firma (HAVELSAN, TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, ERMAKSAN, FİGES, FNSS) ve Uludağ Üniversitesi arasında SAYP (Savunma Sanayiine Araştırmacı Yetiştirme Programı) protokolü imzalamıştı. Bu protokol kapsamında Savunma Sanayii ile yapılacak doktora ve yüksek lisans proje çalışmalarına SSM tarafından maddi destek sağlanıyor.

Uludağ Üniversitesi’nde bugün (17 Mart) başlayacak olan Savunma Sanayii Araştırmacı Yetiştirme Sertifika Eğitim programıyla üniversitede eğitim gören son sınıf öğrencileri ile tez aşamasına gelmemiş yükseklisans öğrencilerine protokol imzalayan firma temsilcileri eğitim verecek. Programın amacı bu konuda çalışmak isteyen lisans ve yükseklisans öğrencilerine özel eğitim imkânı sağlayarak savunma sanayiinde daha çok ve etkili projeler yapılmasını sağlamaktır. Ayrıca sertifika programına katılan öğrenciler için savunma sanayiinde çalışma imkânı da sağlanabilecek.

Program süresince dersler yukarıda belirtilen protokol imzalayan firmalardan gelen konularında uzman araştırmacılar tarafından verilecek. Ayrıca protokol imzalayan firmalara yapılacak  ziyaretlerle çalışmaların yerinde görülmesi sağlanacak. Program sonunda öğrencilerin yapacağı araştırma ve tez konularının belirlenmesinde firmaların önerileri de alınarak ortak çalışmalar yapılacak.

FİRMALAR DA YARARLANABİLECEK

Program öncelikle Uludağ üniversitesi öğrencilerine açık olarak yapılmış, ancak Bursa’da bulunan diğer sektör ve Ar-Ge merkezlerinin talebi nedeniyle sınırlı sayıda araştırmacının da bu programa ders bazında belirli bir bedel karşılığı katılımı sağlanabilecek.  İlgilenen araştırmacıların sengonul@uludag.edu.tr adresine mail ile başvurmaları gerekiyor.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 3.960 - 0